Kütahya Organize Sanayi Bölgesi 50 Yasinda

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) kurulusunun 50. yilina özel düzenlenen davet, yogun katilimla gerçeklesti. Davete, Kütahya Valisi Musa Isin, Hava Er Egitim Tugay ve Garnizon Komutani Hava Tuggeneral Mustafa Bas, Kütahya Belediye Baskani Eyüp Kahveci, Kütahya il protokolü, daire müdürleri, Kütahya OSB yatirimcilari ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katilim sagladi.

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi 50 Yasinda
Tören, saygi durusu ve Istiklal marsinin okunmasiyla basladi.

Ardindan, Kütahya OSB’nin 50 yillik tarihini anlatan özel bir video misafirlere sunuldu. Bu videoyu, yeni genisleme sahasini tanitan bir video takip etti. Videolarin ardindan, Kütahya OSB Yönetim Kurulu Baskani Tolga Eski, sanayi bölgesinin 50 yillik geçmisi ve gelecek vizyonunu içeren konusmalarini yapti. Yönetim Kurulu Baskanimizin konusmalarinin ardindan, Kütahya Valisi Musa Isin, Kütahya OSB ve yatirimcilarin önemine deginen bir konusma gerçeklestirdi.

"Kapasite artirimi için gereken destegi verecegiz"

Kütahya OSB’nin kapasite artirimi sürecinde karsilasilan bürokratik engellerin asilmasi için gereken destegi verecegini ifade eden Sayin Vali Musa Isin, “Kütahya OSB’nin kapasite artirimini da insallah hep birlikte gerçeklestirmis olacagiz. Dolayisiyla bu da ilimize büyük bir katki saglamis olacaktir” dedi.

Kütahya’nin hem sanayi hem de tarim alaninda önemli gelismeler kaydettigine dikkat çeken Vali Musa Isin, "Ilimizi hem sanayi itibariyla gelistirmek istiyoruz hem tarim itibariyla gelistirmek istiyoruz. Ayrica Turizm Master Planini da devreye sokmak suretiyle ilimiz basta sanayi sonra turizm ve tanitim, akabinde de tarimla birlikte insallah modern ve marka illerden bir tanesi olacaktir. Kütahya’nin gelecegi açiktir, gelecegi parlaktir ve önünde hiçbir engel yoktur" diye konustu.



"Istihdam artisi son 4 yildir istikrarli bir sekilde devam etti"

Kütahya OSB’nin destek ve katki sunanlara tesekkür eden Yönetim Kurulu Baskani Tolga Eskioglu, "Kütahya Organize Sanayi Bölgesi 13 bin 500 istihdami ile ilimizdeki toplam istihdamin yaklasik yüzde 22-23 ünü gerçeklestirmektedir. Bu çok önemli bir rakam olmakla birlikte, sehrimizin özel sektöründe çalisan yaklasik her 4 kisiden 1 inin Kütahya OSB bünyesinde istihdam edilmekte oldugunu göstermektedir. Istihdam artisi son 4 yildir istikrarli bir sekilde artarak devam etmektedir. Sehrin en önemli ekonomik unsurlarindan olmamiz sosyolojik anlamda bizlere önemli sorumluluklar yüklemektedir. Sehrimiz için en önemli hedeflerimizden olan ekonomik gelisim ve gelir düzeyimizi yükseltmek içinde ayrica çaba sarf ediyoruz. Yüksek gelir düzeyine sahip olan orta-yüksek teknolojili sanayi üretimini bölgemize çekmek için genisleme alaninda en az 300 dönümlük alanin orta yüksek teknolojili üretim tesislerine tahsisi için yönetim kurulu olarak prensip karari aldik. Tabi bunu gerçeklestirmek, yatirimi çekebilmek için mevcut alanimizda ve genisleme bölgemizde otel, alisveris merkezi, sosyal tesisler, spor alanlari gibi önemli unsurlari planladik ve gerçeklestirecegiz.Tüm bunlar için çaba sarf ederken, bugüne kadar gösterilmemis vefa için zararin neresinden dönersek kardir düsüncesi ile hareket ettik. Bölgemize büyük emekleri olan sanayici büyüklerimizi onore etmek, insanlarin hayattaykende ne kadar kiymetli oldugunu göstermek için 4 caddemize onlarin isimlerini verdik. Nafi Güral, Riza Güral, merhum Necati Ünal ve yine merhum Irfan Sopakoymaz abilerimizin isimlerini caddelerimizde yasatiyoruz. Bu çalismalarimiz zaman zaman tekrar yeni isimlerle devam edecektir. Marifet iltifata tabiyse bizde gerekli iltifati yapmaya devam edecegiz. Yine bu programda geçmis yönetim kurulu baskanlarimizi da onore etmek istiyoruz. Daha önceki baskanlarimizin fotograflarini sirasi ile Müdürlük binamizin en güzel kösesine yerlestirecegiz ve onlari unutmayacagiz" ifadelerini kullandi.

Kütahya OSB’ye sunanlara tesekkür plaketi

Konusmalarinin ardindan Yönetim Kurulu Baskani Tolga Eskioglu, Vali Musa Isin’a hediye olarak çini tabak takdim etti. Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’ne Merhum Hediye Güral Camii’ni kazandiran Nafi Güral’a, Hava Er Egtitim Tugay ve Garnizon Komutani Hava Tuggeneral Mustafa Bas tarafindan çini tabak takdim edildi. Sanayi bölgesine Jandarma Karakol binasini kazandiran Riza Güral’a çini tabagi ve Kütahya OSB’de faaliyet gösteren ilk on firmadan biri olan Derya Madencilik San. ve Tic. Ltd. Sti. adina Bekir Eskioglu’na tesekkür plaketleri, Kütahya Belediye Baskani Eyüp Kahveci tarafindan takdim edildi. Kütahya OSB Yönetim Kurulu Baskani olarak görev yapmis isimlere plaketleri, Kütahya OSB Yönetim Kurulu Baskani Tolga Eskioglu tarafindan takdim edildi. Geçmis dönem baskanlarinin ardindan, Kütahya OSB’de faaliyete baslayan ilk on firmaya da plaketleri, Yönetim Kurulu Baskani Tolga Eskioglu ve Baskan Vekili Emin Yüce tarafindan takdim edildi. Etkinlik, toplu hatira fotografi çekimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA