Kusak Ve Yol Gençlik Kampi Ve Ögretmen Çalistayi Basladi

8’inci Kusak ve Yol Gençlik Kampi ve Ögretmen Çalistay, Yunnan Eyaleti’nin baskenti Kunming’de basladi. Etkinlik, "Gelecegin Bilim Hayali, Daha Iyi Bir Dünyaya Adanmislik" temasiyla çevrimiçi ve çevrimdisi olarak karma bir formatta düzenleniyor.

Çin Bilim ve Teknoloji Dernegi (CAST), Çin Halk Cumhuriyeti Bilim ve Teknoloji Bakanligi (MOST) ve Yunnan Eyaleti Halk Hükümeti tarafindan ortaklasa düzenlenen 8’inci Kusak ve Yol Gençlik Kampi ve Ögretmen Çalistayi, Yunnan Eyaleti’nin baskenti Kunming’de basladi.

"Gelecegin Bilim Hayali, Daha Iyi Bir Dünyaya Adanmislik" temasiyla çevrimiçi ve çevrimdisi olarak karma bir formatta düzenlenen bu yilki etkinlik, 37 ülke ve bölgeden yaklasik 300 ögretmen ve ögrencinin Kunming’de bir araya gelmesiyle çevrimdisi katilimda rekor seviyeye ulasti. Bilim egitimi ve uluslararasi isbirligine vurgu yapan etkinlik, Kusak ve Yol Girisimi’ne (KYG) dahil olan ülkelerden gelen katilimcilar için bir isbirligi ortami sundu. Program kapsaminda ‘Yunnan’dan Yeryüzündeki Yasamin Evrimine Taniklik Eden Fosiller’, ‘Bitki Fantezisi’, ‘Gelecegi Akillica Yönlendirin’ ve ‘Günesin Pesinde’ olmak üzere dört bilim temali kamp ve Kültür Gecesi, Somut Olmayan Kültürel Miras Deneyimi ve Bilim Insanlariyla Diyalog gibi bilim, teknoloji ve kültürel alisverise odaklanan 10 etkinlik yer aldi. Bu etkinlikler, genç katilimcilarin bilimsel konulari kesfetmeleri, üretici projelerde yer almalari ve hem akranlari hem de seçkin bilim insanlariyla etkilesime girmeleri için dinamik bir ortam sagladi. Ögretmenler, mesleki gelisimlerini artirmak ve kültürler arasi egitim isbirliklerini tesvik etmek için özel degisim programlarina katildi.

Kaynak: İHA