Kusadasi Ticaret Odasi Elektrigini GES'ten Üretmeye Basladi

Geçtigimiz aylarda kendi elektrigini üretmek için çalisma baslatan Kusadasi Ticaret Odasi’nda, hizmet binasinin çatisinda kurulumu tamamlanan Günes Enerji Santrali (GES) üretime basladi.

Kusadasi Ticaret Odasi Elektrigini GES'ten Üretmeye Basladi


Yesil bir gelecek ve daha sonraki nesillere temiz bir dünya birakmak için temiz enerjiyi destekleyen Kusadasi Ticaret Odasi, attigi bu adimla ayni zamanda elektrik giderinden de tasarruf saglayacak. Meclis üyeleri ile birlikte bu gururu yasadiklarini belirten Kusadasi Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Serdar Akdogan; "Kurum olarak, çevreye zarar vermeden günesten yayilan enerji ile kendi elektrigimizi üretmeye basladik” dedi.

Akdogan sözlerinin devaminda "Çevre bilinci sadece doganin kirlenmesini önlemek degil, ayni zamanda tasarruf ve israf konularinda da farkindaligimizin artmasiyla ilgilidir. Biz de, gelecek nesillere daha temiz, daha saglikli ve yasanabilir bir dünya birakmak için bu adimi attik. Ayni zamanda bu tasarrufumuzdan daha fazla fayda saglamayi hedefliyoruz. Binamizin elektrik ihtiyacinin tamamini karsilayacagimiz GES ile ürettigimiz elektrigin fazlasini satarak ögrencilere verdigimiz burs fonuna aktaracagiz. Böylece hem çok yüklü elektrik giderinden kurtulacagiz, hem de temiz bir dünya birakmayi hedefledigimiz gelecek nesillere daha fazla katkida bulunmayi sürdürecegiz" ifadelerine yer verdi.

Günes enerjisinden elektrik üretiminin çok avantajli oldugunu da vurgulayan Kusadasi Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Serdar Akdogan; “Hem çevreyi koruyup hem de tasarruf sagladigimiz Günes Enerji Sistemimiz ile daha temiz bir dünya için temiz enerjiyi destekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA