KTO Karatay Insaat Mühendisligi Ve Makine Mühendisligi Bölümleri Avrupa'da Taninacak

Mühendislik Egitim Programlari Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi (MÜDEK) tarafindan akredite edilen Konya Ticaret Odasi (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doga Bilimleri Fakültesi Insaat Mühendisligi ve Makine Mühendisligi Bölümlerinin akreditasyon sertifikalari, üniversitede düzenlenen akreditasyon ödül töreninde teslim edildi.

KTO Karatay Insaat Mühendisligi Ve Makine Mühendisligi Bölümleri Avrupa'da Taninacak
Insaat Mühendisligi ve Makine Mühendisligi Bölümleri Akreditasyon Ödül Töreni, KTO Karatay Üniversitesi’nde düzenlendi.



“Tüm bölümlerimizde akreditasyon çalismalarimiza devam ediyoruz”

Törende açilis konusmasini yapan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, “Mühendislik ve Doga Bilimleri Fakültesi Insaat Mühendisligi ve Makine Mühendisligi Bölümlerimizin Mühendislik Egitim Programlari Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi (MÜDEK) tarafindan akredite edilmesinden dolayi büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Bu akreditasyonlar, üniversitemizin mühendislik egitiminde uluslararasi standartlara uygun, nitelikli bir egitim sundugunu göstermektedir. Egitim kalitemizi sürekli olarak iyilestirerek ve yenilikçi yaklasimlar gelistirerek, ögrencilerimizin en iyi sekilde yetismelerini saglamak için diger bölümlerimizde de akreditasyon çalismalarimiza devam ediyoruz. Akreditasyon belgelerimiz, bu yolda attigimiz önemli bir adimdir ve gelecekte daha büyük basarilar elde edecegimize inancimiz tamdir. Özverili çalismalari ile bölümlerimizin akredite edilmesinde emegi geçen tüm akademisyenlerimize ve idari personellerimize tesekkür ediyor, basarilarinin devamini diliyorum” dedi.



“Gelecegin sektörde aranan mühendislerini yetistirmek ve basarili olmak için çalisiyoruz”

Mühendislik ve Doga Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Faruk Ünsaçar da KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doga Bilimleri Fakültesi olarak basari kriterlerini 3 sekilde belirlediklerini ifade ederek, “Ögrencilerimizin aldigi egitimden memnuniyeti, ögrencilerimizin istihdam edildigi sirketlerin memnuniyeti ve çocuklarini büyük bir özveri ile yetistiren ebeveynlerimizin memnuniyeti. Gelecegin sektörde aranan mühendislerini yetistirmek ve basarili olmak için çalismalarimiza hiz kesmeden devam ediyoruz. Insaat Mühendisligi ve Makine Mühendisligi bölümlerimizin akredite edilmesi de nitelikli çalismalarimizin göstergesidir. Bölümlerimizin akredite çalismalari sirasinda emegi geçen tüm akademisyenlerimize tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.



“Insaat Mühendisligi ve Makine Mühendisligi bölümleri Konya’da EUR-ACE etiketine sahip tek bölüm oldu”

Insaat Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Mehmet Faik Sevimli de “Insaat Mühendisligi ve Makine Mühendisligi Bölümlerimiz, European Accredited Engineer (EUR-ACE) etiketi ile Konya’da akredite edilen tek bölüm olma özelligini tasiyor. MÜDEK tarafindan yapilan bu akreditasyon, egitim programlarimizin ulusal kalite yeterlilik standartlarina uygunlugu ve kalite güvencesini ifade etmektedir. Akredite olan program mezunlari için, Avrupa Mühendislik Egitimi Akreditasyon Agi ‘EUR-ACE Etiketi’ ile birçok Avrupa ülkesinde taninirlik alma hakki yaninda, IEA - Washington Accord’a üye tüm ülkeler (Amerika, Avusturalya, Kanada, Yeni Zelanda, Japonya, Hindistan, Güney Kore, Singapur, Hong Kong, Tayvan ve diger üye Avrupa ülkeleri) için esdegerlilik saglanmis olacaktir” seklinde konustu.



“Çalismalarimiza hiz kesmeden devam edecegiz”

Makine Mühendisligi Bölüm Baskani Dr. Ögr. Üyesi Remzi Sahin, “Bugün, heyecan ve sevinç dolu bir an yasiyoruz. 1 yil süren çalismamizin sonucunda Makine Mühendisligi Bölümümüz Yüksekögretim Kalite Kurulu tarafindan ulusal bir kalite güvence kurulusu olarak taninan MÜDEK tarafindan akredite edildi. Akreditasyon süreci, bölümümüzün egitim kalitesini uluslararasi standartlara tasima yolunda önemli bir adim oldu. Mezunlarimizin uluslararasi alanda da taninir ve tercih edilir olmalari, bizim için gurur vericidir. Gelecegin mühendislerini yetistirirken, ögrencilere en güncel bilgi ve becerileri kazandirmak amaciyla çalismalarimiza hiz kesmeden devam edecegiz. Bu süreçte büyük bir emek ve özveri gösteren akademisyenlerimize tesekkür ediyorum” dedi.

Tören, Rektör Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç’in akademisyenlere akreditasyon sertifikalari ile plaketleri teslim etmesi ve fotograf çekimi ile sona erdi. Ödül törenine, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Çelik, Mühendislik ve Doga Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Faruk Ünsaçar, Insaat Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Mehmet Faik Sevimli, Makine Mühendisligi Bölüm Baskani Dr. Ögr. Üyesi Remzi Sahin ve akademisyenler katildi.

Kaynak: İHA