Konyaalti Belediyesi Sair Didem Madak'i Unutmadi

Antalya’da Konyaalti Belediyesi Spotify hesabinda gerçeklestirdigi “Edebiyatimizdan 12 Isim 12 Eser” isimli podcast serisine 2011’de kaybettigimiz sair Didem Madak ile devam ediyor. Podcastte Didem Madak’in Ah’lar Agaci isimli siiri seslendirildi.

Konyaalti Belediyesi Sair Didem Madak'i Unutmadi
Dijitallesme yolundaki çalismalariyla dikkat çeken Konyaalti Belediyesi, popüler müzik dinleme programi Spotify’da gerçeklestirdigi podcastlere bir yenisini daha ekledi. Geçtigimiz ay “Edebiyatimizdan 12 Isim 12 Eser” isimli podcasti hayata geçiren Konyaalti Belediyesi, podcastte Cumhuriyet’in ilk döneminden bugüne kadar eserleri ile edebiyatimizda önemli yer edinen sair ve yazarlari eserleriyle aniyor.

Nazim Hikmet ile basladi

Podcastte ilk olarak, 3 Haziran 1963 yilinda kaybettigimiz dünyaca ünlü sair Nazim Hikmet anildi. “Edebiyatimizdan 12 Isim 12 Eser” isimli podcastte büyük usta Nazim Hikmet’in Orhan Selim takma ismiyle yazdigi yazilarindan biri olan “Agaçlar” seslendirildi.

Podcastin bu ayki ismi ise 23 Temmuz 2011 yilinda kaybettigimiz Türk edebiyatinin çiçek ve anne kokulu siirlerinin sairi olarak anilan Didem Madak oldu.

3 eser birakti

Siirlerinin merkezinde birçok farkli rolde ama en çok da anne rolünde kadin olan Didem Madak, edebiyatimiza Grapon Kâgitlari, Ah’lar Agaci ve Pulbiber Mahallesi gibi üç önemli siir kitabi birakti. Madak, 2010 yilinda yakalandigi hastaliga yenik düserek 23 Temmuz 2011’de aramizdan ayrildi.

Ah’lar agaci

Konyaalti Belediyesi spotify hesabinda yer alan “Edebiyatimizdan 12 Isim 12 Eser” isimli podcast serisinde sevilen sair Didem Madak’i Ah’lar Agaci siiri ile anildi. Kitabin adini aldigi Ah’lar Agaci siirinin yazardaki sitem, aci ve öfkenin yansimasi oldugu belirtiliyor. Madak, Ah’lar Agaci adli eserinde hayati, derinlemesine ele alarak siirleri üzerinden okura ruhunu yansitiyor.
Kaynak: İHA