Kirikkale'de Filistin Için Dayanisma Açiklamasi Netanyahu Daveti Kinandi

Kirikkale’de bazi vatandaslar, Israil Basbakani Benjamin Netanyahu’yu onur konugu olarak davet eden ve parlamentosunda konusturan ABD’yi protesto etti.

Kirikkale'de Filistin Için Dayanisma Açiklamasi Netanyahu Daveti Kinandi
Kirikkale’de, Cuma namazi sonrasinda vatandaslar, ABD’nin onur konugu olarak davet ettigi Israil Basbakani Benjamin Netanyahu’yu parlamentosunda konusturmasini protesto etti. Nur Camii’nde kilinan Cuma namazinin ardindan, toplanan kalabalik, ABD’nin bu kararini kinayan pankartlar açti.

Milli Irade Platformu adina açiklamalarda bulunan Ismail Efe Demirhan, ABD’nin Israil Basbakani Benjamin Netanyahu’yu onur konugu olarak davet etmesini ve parlamentosunda konusturmasini sert bir dille elestirdi.

Demirhan, Netanyahu’nun Gazze’deki vahseti küçümseyen ve hakikati çarpitan ifadelerinin ABD’li parlamenterler tarafindan ayakta alkislanmasini kinayarak, bu durumun Bati’nin soykirim taleplerini yüceltmekle kalmayip, Batili degerlerin cenaze törenine dönüsmesine neden oldugunu vurguladi.

Demirhan, "Filistin ve Gazze yalniz degildir. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in dedigi gibi, ’Herkes sirtini dönse de herkes göz yumsa da Türkiye, Filistin mücadelesine her sartta destek vermeyi sürdürecektir’" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA