Kepez'de Siddetli Firtinanin Yaralari Sariliyor

Antalya’da Kepez Belediyesi, Duraliler Mahallesi’nde dün meydana gelen hortum felaketinde olusan olumsuzluklara müdahale etti. Dün aksamdan itibaren sahada olan belediye ekipleri, afetin neden oldugu hasarlari gidermek için çalismalarini sürdürüyor.

Kepez'de Siddetli Firtinanin Yaralari Sariliyor
Kepez ilçesi Duraliler Mahallesi’nde, dün aksam saatlerinde siddetli yagis ve firtina sonrasi meydana gelen hortum felaketinde maddi hasar olustu. Can kaybinin yasanmadigi ve yaralananin olmadigi afette Duraliler Camii’nin minaresi yikildi. Yikilan minare, traktör ile bos bir binada maddi hasara neden oldu. Hortumun köklerinden söktügü agaçlarin devrilmesi sonucu ise bazi evlerin çatilari hasar gördü. Afetten bölgedeki seralar ile elektrik iletim hatlari da etkilendi.

Kepez Belediyesi müdahale etti

Afetin neden oldugu olumsuzlari gidermek için Kepez Belediyesi ekipleri, felaketin yasandigi sahaya gitti. Kepez Belediye Baskani Mesut Kocagöz, hortum felaketinin yaralarinin sarilmasi için Fen Isleri, Park ve Bahçeler ile Temizlik Isleri Müdürlügü ekiplerini bölgeye görevlendirdi. Belediye ekipleri, yollara devrilen agaçlari kaldirirken, minarenin yikildigi bölgede ve agaçlarin zarar verdigi konutlarda olusan maddi hasarlari gidermeye yönelik çalismalar yapti. Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri ise, evlerin çatisina devrilen agaçlari keserek kaldirmaya basladi.

Kocagöz, “Vatandasimizin her zaman yanindayiz”

Kepez Belediye Baskani Mesut Kocagöz, afetten etkilenen Duraliler Mahallesi sakinlerine geçmis olsun dileklerini iletti. Afetin yaralarinin sarilmasi için belediye birimlerini seferber ettiklerini belirten Baskan Kocagöz, “Allah beterinden korusun. Afeti yasayan vatandaslarimizin acilarini, üzüntülerini paylasiyorum. Felaketin yasandigi andan itibaren teyakkuza geçtik. Ekiplerimiz, afetin hasarini ortadan kaldirmak, vatandasimizin acisini azaltmak için bölgede çalismalarina devam ediyor. Diger kamu kurumlariyla koordineli çalisarak, afetin yaralarini birlikte saracagiz” açiklamasini yapti.
Kaynak: İHA