Kartal'da Çöp Konteynerinde Biçakli Sahis Olayinin Detaylari Ortaya Çikti

Kartal’da elinde biçak olan ve otomobili insanlarin üzerine süren bir sahis, polisin dur ihtarina uymayarak kaçmaya basladi. Kovalamaca esnasinda aracini sokaga terk eden sahis bir bina önündeki çöp konteynerine girdi. Kendi bogazina biçagi dayayan ve ‘kendimi öldürürüm’ diyerek polisi yanina yaklastirmayan sahis yaklasik 2 saat süren ikna çabalarinin ardindan polis tarafindan yakalandi. Sahsin, kardesinin eski esini biçakladigi, Pendik ve Kartal’da oto hirsizlik olaylarini gerçeklestirdigi ve 11 adet suç kaydi oldugu tespit edildi. Eli biçakli sahsin çöp konteynerinde durdugu ve polisin sahsi ikna etmeye çalistigi anlar cep telefonu kamerasina yansidi.

Kartal'da Çöp Konteynerinde Biçakli Sahis Olayinin Detaylari Ortaya Çikti


Olay, Kartal’da Yakacik Çarsi Mahallesi Bayram Demirkol Parki yakininda dün saat 18.50 siralarinda yasandi. Iddiaya göre elinde biçak olan M.B. adli sahis bir otomobille hiz yaparak aracini insanlarin üzerine sürdü. Ihbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis otosunu gören M.B. otomobille kaçmaya basladi.

M.B. Cumhuriyet Mahallesi Kartal Caddesinden ara sokaklara girdi, daha sonra araci Kent Sokak’ta durdurup yaya bir sekilde kaçmaya devam etti. Sahis bir binanin önünde bulunan çöp konteynerine girerek bogazina biçak dayadi ve ‘kendimi de sizi de öldürürüm’ diyerek yanina polisleri yaklastirmadi. Olay yerine takviye polis ekipleri ile müzakereci polisler de sevk edildi. Polis ekipleri sahsin etrafini sardi ve sokak güvenligini sagladi. Polisin yaklasik 2 saat süren ikna çabalarina ragmen sahis kendisine yaklasilmasina müsaade etmedi. Sahsin içinde bulundugu çöp konteyneri sahsin hareketlerinden ötürü devrilecek gibi sallandigi esnada harekete geçen polis, sahsin elindeki biçagi ele geçirdi ve sahsi yakaladi. Direnmeye devam eden sahis kelepçe takilarak Yakacik Sehit Aydin Baris Polis Merkezi Amirligine teslim edildi.

11 adet suç kaydi oldugu anlasildi

M.B. adli sahsin 20 Temmuz tarihinde Kartal’da, kardesinin eski esini biçaklayip aracini ve cep telefonunu gasp ettigi, ayni gün çaldigi araç ile Pendik’te bir benzin istasyonunda araca yakit alip parasini ödemeden kaçtigi, 25 Temmuz tarihinde Kartal’da baska bir araci çalip o araci Pendik’te biraktigi ve Pendik’te ayni gün farkli bir araç çalip Kartal’da geldigi ve devaminda polis kovalamacasi olayinin yasandigi ögrenildi. Sahsin toplamda 11 suç kaydi oldugu ögrenildi. Sahsin çöp konteynerine saklandigi anlar vatandasin cep telefonu kamerasina yansidi.

Yasanan olaya iliskin konusan mahalle sakini Ilhan Kaya, “Sahis, kardesinin karisini biçaklamis. Polislerden araçla kaçarken buraya kadar gelmis. Araci birakip, konteynere girmis. Bunun üzerine polisler etrafi sardi. Ekipler, saatlerce ikna etmek için burada ugrasti. Bizi güvenlik nedeniyle evden disari dahi çikartmadilar. Ikna etmeleri yaklasik 3 saat sürdü. Sahis polislere ’ben yapmadim’ diyerek kendini savunuyordu. Sahsi daha önce buralarda hiç görmedik. Degisik tavirlar sergiliyordu. Çöp konteynirina sigindi, polis ekiplere sokaga tamamen çevreleyince de kaçamadi. Neyse ki bir sey olmadi. Sahis bu sokaga giris yaptigi esnada benim kapim da açikti içeri girip beni rehin de alabilirdi” dedi.

Kaynak: İHA