Kaleiçi Oldtown Festivali 17-20 Ekim'de

Antalya Muratpasa Belediyesi’nin, kentin yasayan antik kenti Kaleiçi’nde bu yil 9’uncusunu düzenleyecegi Kaleiçi Oldtown Festivali, 17-20 Ekim tarihlerinde gerçeklesecek.

Kaleiçi Oldtown Festivali 17-20 Ekim'de
Kaleiçi, birbiriyle kesisen dar sokaklari, konaklari, begonvillerle sakli pencereleriyle ziyaretçilerinin kesfetme duygusunu tetikleyen, farkli rotalarinda insanlik tarihinin izleri sürülen, dünya mutfaginin sira disi örneklerini bir araya getiren Antalya’nin tarihi kent merkezi.

1984’te “Dünya Turizm Oscari” olarak adlandiran ‘Altin Elma’ turizm ödülünün sahibi olan yasayan antik kent, dünya turizm trendlerinin degismesi, ilgisizlik gibi nedenlerle nesesini yillar içinde kaybetti. Muratpasa Belediyesi, böyle bir dönemde yeni yerler, kültürler ve insanlar kesfetme duygusuyla hareket eden, kente yayilan, esnafla bütünlesen bir turizmi gelistirmek için 2014’te Kaleiçi’ni merkeze alan bir çalisma içine girdi. Esnaf toplantilari, kurum ve kuruluslarla gelistirilen is birlikleriyle Antalya’nin yasayan antik kenti bugün 12 ay turizmin sürdügü bir bölge haline geldi.

Muratpasa Belediyesi’nin Kaleiçi çalismalarinin en büyük organizasyonu Uluslararasi Kaleiçi Oldtown Festivali de bu yil 9’uncu yasini kutlayacak. Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal, 9’uncu festivalin 17-20 Ekim tarihlerinde yapilacagini açikladi.

Uysal, festivalin en önemli sonuçlarindan birinin Kaleiçi gibi yasayan antik kentlere sahip sehirlerarasinda kalici kültür köprüleri insa edilmesi ve Kaleiçi’nin dünya mirasinin bir parçasi haline gelmesi oldugunu aktardi.

Kaleiçi’nin böyle 12 ay is ve as üreten bir bölge haline geldigini dile getiren Baskan Uysal, “Antalya, kitle turizminde tartismasiz dünyanin en önemli destinasyonlarinin basinda geliyor. Bununla birlikte 12 ay turizmin devam ettigi Kaleiçi, Antalya bir kent vizyonudur. Bu kente bakis açisiyla, Antalya’mizin gelecegini dogru kurgulanmasiyla ilgilidir. Artik 12 turizmin devam ettigi canli bir Kaleiçi görmek bizler için gurur verici” diye konustu.

Kaynak: İHA