Japonya'da Siddetli Yagislarda 1 Kisi Öldü, 3 Kisi Kayip

Japonya’da etkili olan siddetli yagislar nedeniyle 1 kisi hayatini kaybetti, sel sularina kapilan 2 polis dahil 3 kisi kayboldu. Arama çalismalari sürüyor.

Japonya'da Siddetli Yagislarda 1 Kisi Öldü, 3 Kisi Kayip
Japonya’nin Yamagata ve Akita eyaletlerinde dünden bu yana etkili olan siddetli yagislarin bilançosu netlesmeye basladi.

Yerel yetkililerden edinilen bilgilere göre, Akita eyaletindeki Omono Nehri kiyisinda kaybolan bir adamin cansiz bedenine ulasildi. Dün yerel saatle 23.30 siralarinda yapilan bir yardim çagrisina giden 2 polisin ise Yamagata eyaletindeki Shinjo sehrinde bulunan bir nehir yakinlarinda araçlariyla birlikte sel sularina kapildigi belirtildi. Polislerin aracinin bu sabah bölgede yürütülen kurtarma çalismalari sirasinda bos olarak bulundugu aktarildi. Kayip 2 polisi arama çalismalarinin sürdügü ifade edildi. Akita eyaletinin ayni isimli sehrinde meydana gelen toprak kaymasinin ardindan kendisinden haber alinamayan 1 kisinin de kayip olarak kayitlara geçtigi açiklandi.

Nehirler tasti, sel baskinlari meydana geldi

Siddetli yagislar, Yamagata ve Akita eyaletlerinde bugün de hayati olumsuz etkiledi. Yamagata eyaletindeki Mogami, Nitta ve Hyuga nehirleri ile Akita eyaletindeki Koyoshi Nehri’nde taskinlar meydana gelirken, birçok yerlesim yeri ve kirsal kesimde su baskinlari yasandi.

Siddetli yagis hayati felç etmisti

Japonya’nin Yamagata ve Akita eyaletleri dün itibariyla siddetli mevsimsel yagislarin etkisine girmis, birçok bölgede nehir taskinlari, sel baskinlari ve toprak kaymalari meydana gelmisti. Binlerce kisiye yönelik acil güvenlik uyarisi yayinlanirken, yetkililer riskli bölgelerde yasayan sakinlere güvenli alanlara tasinma ya da üst katlara çikma uyarisi yapmisti. Karayolu ve demiryolu ulasiminda da aksamalar yasanmisti. Japonya Meteoroloji Ajansi (JMA) ise Yamagata ve Akita eyaletlerinde görülen siddetli yagislarin bu aksam itibariyla kademeli olarak etkisini yitirecegini duyurmustu.
Kaynak: İHA