Jandarma Orman Yanginlarina Karsi Vatandaslari Bilgilendirdi

Aydin’da jandarma ekipleri orman yanginlari tedbirleri kapsaminda vatandaslari bilgilendirerek yasak ormanlik alanlara girmemeleri konusunda uyarilarda bulundu.

Jandarma Orman Yanginlarina Karsi Vatandaslari Bilgilendirdi


Aydin Il Jandarma Komutanligi Çevre Doga ve Hayvanlari Koruma Tim Komutanligi, Aile Içi Siddetle Mücadele ve Çocuk Kisim Amirligi ve Didim Akbük Jandarma Karakol Komutanligi personeliyle birlikte, turizm sezonu nedeniyle artan nüfus yogunlugu dikkate alinarak bölgedeki umuma açik alanlarda denetim gerçeklestirildi.

Devriyeler esnasinda vatandaslar uyarilarak kamp alanlari disinda kamp yapmanin, mangal yakmanin ve 31 Ekim 2024 tarihine kadar ormanlik alanlara girisin yasak oldugu bilgisi verilirken ayrica ormanlik alanlarda yapilan kontrollerde de herhangi bir olumsuz bir durumla karsilasilmadi. Yasak olmayan alanlarda ise sigara izmaritleri ve cam atiklar gibi yangina sebebiyet verebilecek etkenlere karsi duyarli ve dikkatli olmalari, gelecek nesillere temiz çevre temiz doga birakilmasinin ayni zamanda bir vatandaslik görevi oldugu aktarildi. Ayrica vatandaslar KADES hakkinda bilgilendirilmis, uygulamayi telefonlarina yüklemelerine yardimci olunurken, “Kadina El Kalkamaz ile Her Sey Elimizde mottosuyla “Ormanlik Alanlarda Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar brosürleri, çocuklara ise jandarma boyama kitabi dagitildi.
Kaynak: İHA