Izmir Ve Azerbaycan Arasinda Kültürel Baglar Güçleniyor

Izmir Azerbaycan Dernegi (IZAZDER) ile Dokuz Eylül Üniversitesi Iktisadî ve Idari Bilimler Fakültesi Mezunlar Dernegi (IZIMDER) isbirligi ile eylül ayinda Azerbaycan’a kapsamli bir kültür gezisi düzenliyor. Azerbaycan’in Bakü, Gence, Seki sehirlerini ve Karabag bölgesinin göz bebegi Susa sehrini kapsayan 7 günlük bir program çerçevesinde gerçeklesecek gezinin amacinin Izmir ile Azerbaycan arasinda kültürel is birligini gelistirmek oldugu açiklandi.

Izmir Ve Azerbaycan Arasinda Kültürel Baglar Güçleniyor


"Iki Devlet Tek Millet" anlayisiyla güçlenen iliskiler

IZAZDER Baskani Perviz Altay, kültür gezisiyle ilgili yaptigi açiklamada, Türkiye ve Azerbaycan arasindaki iliskilerin "Iki Devlet Tek Millet" anlayisi ile her geçen gün daha da güçlendigini vurguladi. Altay, "Amacimiz ortak dili konusan, ortak geçmise sahip olan Türkiye ile Azerbaycan arasindaki sürekli gelisen iliskilere elimizden gelen katkiyi sunmak" dedi.



Izmir’de yogun is birlikleri

Perviz Altay, IZAZDER olarak Izmir’de Azerbaycan Türkiye Büyükelçiligi ve konsolosluklar ile is birligi içinde birçok etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri basta olmak üzere Izmir’deki kamu ve özel üniversitelerle de akademik is birligi yaptiklarini ifade eden Altay, kamu kurumlari ve çesitli sivil toplum kuruluslari ile de yogun is birlikleri gerçeklestirdiklerinin altini çizdi.

Bakü, Karabag ve Susa’ya inceleme gezisi

IZIMDER ile ortak düzenlenen 19 26 Eylül tarihlerini kapsayan 7 günlük Azerbaycan Kültür gezisinin detaylarini paylasan Perviz Altay, gezi kapsaminda Azerbaycan’in baskenti Bakü’nün yani sira isgalden kurtarilan Karabag ve Susa’da incelemeler yapacaklarini belirtti.

Bu organizasyonun planlanmasinda IZIMDER Baskani Yasar Erkan Özdemir’in büyük katkisi oldugunu vurgulayan Altay, "Köklü bir geçmise sahip olan IZIMDER, Izmir’deki saygin is insanlarini çatisi altinda toplamis önemli ve güçlü bir sivil toplum kurulusu. Bu dernek ile böylesine önemli bir organizasyonu is birligi içinde yapacak olmak bize ayri bir heyecan veriyor" dedi.



Kapilar herkese açik

Perviz Altay, IZAZDER olarak Türkiye ile Azerbaycan arasindaki kültürel ve ekonomik is birliklerinin artmasi için Izmir özelinde çalismaya devam edeceklerini de söyledi.

Farkli kurum, kuruluslar ve sivil toplum kuruluslari ile is birligine hazir olduklarini belirten Altay, düzenleyecekleri kültür turuna katilmak isteyen herkese kapilarinin açik oldugunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA