Izmir'in Sicagindan Kaçip Gümüshane'de Serinlediler

Yaklasik bin 500 kilometre uzaktaki Izmir’den Gümüshane’ye gelen ve çogunlugu kadinlardan olusan 9 Eylül Dagcilik Kulübü üyeleri Gümüshane’nin essiz güzelliklerini kesfederek unutulmaz bir deneyim yasadi.

Izmir'in Sicagindan Kaçip Gümüshane'de Serinlediler
Essiz dogal güzellikleri, göz alici yaylalari ve gizemli tarihi kalintilariyla adeta bir açik hava müzesini andiran Gümüshane Türkiye’nin dört bir yanindan gelen dogaseverleri agirlamaya devam ediyor.

Geçtigimiz yillarda oldugu gibi bu yil da Karadeniz turu kapsaminda Izmir’den Gümüshane’ye gelen 29 kisilik 9 Eylül Dagcilik Kulübü üyeleri kentin büyüsüne kapilarak unutulmaz bir maceraya atildi. Gümüshane Dagcilik, Doga Sporlari ve Gençlik Dernegi (GÜDAK) yöneticisi ve fotograf sanatçisi Metin Aydin’in rehberliginde sehrin dogal güzelliklerine hayran kalan ekip, yaklasik 3 bin metredeki buzul göllerinde yüzerek serinledi.

Toplam 7 günlük Gümüshane turunda çadirli kamp kuran dogaseverler ilk olarak Kürtün ilçesindeki Örümcek Ormanlari ve Çikrikdüzü Yaylasi mevkiinde yürüyüs gerçeklestirip Kabaktepe Sehitliginde Istiklal Marsi’ni okuyup kamp yaptilar. Ardindan ekip Torul ilçesi sinirlarinda Artabel Gölleri Tabiat Parkina giden grup ünlü alabalik çiftçilerinin oldugu bölgede kamp kurdu.

Ertesi günü 9 kilometrelik Artabel parkurunu yürüyüp yaklasik 3 bin metrede suyun en temiz halinin oldugu buzul göllerinde yüzerek serinleyip yorgunluklarini atan dogaseverler sonraki gün merkeze bagli Sariçiçek köyünde bulunan köy odalarini ziyaret etti. Çorak köyüne bagli ve etrafindaki 105 yaylanin merkezi konumundaki Tasköprü Yaylasina kamp kuran 9 Eylül Dagcilik Kulübü üyesi sporcular ertesi gün Dumanli köyü sinirlarindaki Santa Harabelerinde yürüyüs yaparak programlarini sonlandirdi.

“Cennet neresi diye tarif et deseler buralari tarif ederim”

Organizasyon sorumlularindan Nese Balkanli, “Türkiye’nin gizli hazinesi güzel sehir” olarak nitelendirdikleri Gümüshane’yi geçen yilin ardindan ikinci kez ziyaret ettiklerini belirterek “Geçen sene ilk olarak buraya geldik. Bu sene 29 kisiyle Izmir’den 9 Eylül Dagcilik Kulübünden geldik. Buralari Türkiye’ye tanitmaktan çok büyük gurur duyuyorum. Cennet neresi diye tarif et deseler buralari tarif ederim. Kültürel, tarihsel ve doga harikalari olan bir kent” ifadelerini kullandi.

“Burada yasayanlar çok sansli”

Karadeniz bölgesine daha önce geldigini dile getiren Hatice Efe ise “Çiçekleri çok seviyorum. Bu kadar degisik çiçegin bir arada olmasi, muhtesem renkleri beni mest etti. Keske evimin bahçesi buralarda olsa ya da evim buralarda olsa. Çok güzel. Burada yasayanlar çok sansli. Bu yesillik sanki hep bahar. Bu kadar güzellik olur mu? Çok güzel. Tabii bunu bize yasatan, bu güzellikleri gösteren Nese Balkanli ablama çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Diger bir sporcu Zeynep Firat da “9 Eylül Dagcilik Kulübünün kampli etkinligi kapsaminda Gümüshane’ye geldik. Bu bize çok büyük haz ve mutluluk veriyor. Dogasi çok güzel. Herkese buraya gelmesini tavsiye ediyorum ve çok mutluyum” dedi.



“Buralara gelenlerin çok mutlu döneceklerinden eminim”

Gümüshane’ye geldiklerinde kendilerini güzellikler içerisinde bulduklarini kaydeden Aysel Izmirden ise “Çok güzel bir etkinlik için Gümüshane’ye geldik. Kentin güzel yaylalarini, güzel sularini, güzel dogasinin içerisinde bütün güzellikleri içimize çekerek, içimize sindirerek dolasiyoruz ve çok mutluyuz. Herkesin buralara gelip bu güzellikleri görmesini ben cani gönülden istiyorum, temenni ediyorum. Ülkemiz çok güzel, dogasi çok güzel, sularimiz, agaçlarimiz, bitkimiz, endemigimiz, her seyimiz çok güzel. Buralara gelenlerin çok mutlu döneceklerinden eminim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA