Izmir'in Essiz Gün Batiminda Körfez Turlari Basladi

Izmir Büyüksehir Belediyesinin sehrin simgelerinden tarihi Bergama Vapuru ile düzenledigi Körfez turlari basladi. Profesyonel rehberler esliginde kentin 8 bin 500 yillik tarihine yolculuga çikmak ve Körfez’deki muhtesem gün batimini izlemek isteyen yurttaslar için ikinci tur tarihi 27 Temmuz.

Izmir'in Essiz Gün Batiminda Körfez Turlari Basladi
Izmir Büyüksehir Belediyesi IZDENIZ A.S. ve IzDoga tarafindan körfezin emektari Bergama Vapuru’yla yapilan Körfez turlari basladi.

19.00 ile 21.00 saatleri arasinda düzenlenen tura katilan Izmirliler, profesyonel rehberler esliginde hem Izmir’in essiz gün batimina tanik oldu hem de kentin 8 bin 500 yillik tarihini kesfetme imkani buldu. Konak Iskelesi’nden hareketle baslayan 2 saatlik tur, katilanlara essiz anlar yasatti. Bergama Vapuru gün batiminda; Pasaport, Alsancak, Liman, Bayrakli, Alaybey, Karsiyaka, Bostanli, Üçkuyular, Göztepe ve Karatas’i denizden görme imkâni sundu. Vapur, tur sonunda ziyaretçileri yine Konak Iskelesi’ne birakti.

Ikinci tur 27 Temmuz’da

Turda; Kemeralti, Konak Atatürk Meydani, Saat Kulesi, Vilayet Konagi, Kordon, Eski ve Yeni Liman, Yesilova Höyügü, Tepekule, Tersane, dünyanin önemli sulak alanlarindan Gediz Deltasi gibi birçok alan tanitildi. Ayrica Körfez’de yasayan kuslar, baliklar, memeliler gibi birçok canli hakkinda da bilgi verildi.

Bergama Vapuru’nda bir sonraki tur tarihi ise 27 Temmuz olacak. Turlar yaz boyunca devam edecek.

Biletler nerede satiliyor?

Izmir’in tarihini farkli bir bakis açisiyla sunan, yasayan körfezin canli türlerinin gözlemlenebildigi Körfez turuna bilet almak için www.izdogaturizm.com ziyaret edilebilir ayrica 531 932 09 93 numarali telefondan detayli bilgi alinabilir.
Kaynak: İHA