Istanbul'da Dev Kaçakçilik Operasyonu Açiklamasi 500 Milyon Liralik Ürün Ele Geçirildi

Istanbul’un Fatih ilçesinde 12 adrese gerçeklestirilen operasyonda piyasa degerleri yaklasik 500 milyon lirayi bulan dünyaca ünlü markalarin adini tasiyan çanta, kol saati, ayakkabi, cüzdan, kemer ve gözlükten olusan 10 bin 103 tane ürün ele geçirilirken, 5 süpheli gözaltina alindi. Ürünlerin sahte olup olmadigina iliskin çalismalarin sürdügü ögrenildi.

Istanbul'da Dev Kaçakçilik Operasyonu Açiklamasi 500 Milyon Liralik Ürün Ele Geçirildi
Istanbul Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik Suçlariyla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan, kaçakçilik suçunun önlenmesi ve süphelilerin yakalanmasina yönelik yeni bir çalisma gerçeklestirildi.

Ekiplerce yürütülen çalismalarda, yaz mevsimi ve turizm sezonunda Türkiye’ye kaçak yollarla sokuldugu anlasilan günes gözlügü, kol saatleri, ayakkabi, cüzdan, kemer ve gözlükten olusan yüklü miktarda ürünün piyasaya sürülecegi istihbarati alindi.

6 satis ofisi ve 6 depoya es zamanli operasyon

Teknik ve fiziki takip sonucunda kaçak ürünlerin Fatih’te 6 satis ofisi ve 6 depoda saklandigi bilgisini elde eden polisler, operasyon için dügmeye basti. Tespit edilen adreslere 24 Temmuz Çarsamba günü es zamanli düzenlenen operasyonda, 5 süpheli gözaltina alindi. 6 satis ofisi ve 6 depoda yapilan aramalarda, gümrük kaçagi ya da sahte oldugu degerlendirilen, dünyaca ünlü markalarin adini tasiyan çanta, kol saati, ayakkabi, cüzdan, kemer ve gözlükten olusan 10 bin 103 ürün ele geçirildi.

Savcilik talimatiyla serbest birakildilar

Kaçak ya da sahte oldugu olmadigi yapilacak incelemenin ardindan belirlenecek olan ürünlerin piyasa degerlerinin yaklasik 500 milyon lira civarinda oldugu açiklandi. Yakalanan süphelilerin, ifade islemlerinin tamamlanmasinin ardindan savcilik talimatiyla emniyetten serbest birakildiklari ögrenildi.
Kaynak: İHA