Israil Hapishanesinde Tutuklu Hamas Lideri Hayatini Kaybetti

Israil hapishanesindeki tutuklu Hamas liderlerinden 63 yasindaki Mustafa Muhammed Ebu Arra hayatini kaybetti.

Filistinli Esirler Dernegi ve Filistin Esirler Isleri Komisyonundan yapilan açiklamada, Israil’in güneyindeki Ramon Hapishanesi’nde tutuklu 63 yasindaki Mustafa Muhammed Ebu Arra’nin saglik durumunun kötülesmesi sonucu hastaneye kaldirildiktan sonra hayatini kaybettigi duyuruldu. Arra’nin geçtigimiz 30 Ekim’de tutuklandiktan sonra iskence maruz kaldigi ve tibbi tedaviden mahrum birakildigi vurgulandi. Israil’in Gazze’ye saldirilarinin basladigi 7 Ekim’den bu yana Israil gözetiminde en az 18 Filistinlinin yasamini yitirdigi kaydedildi.

Öte yandan 1990’dan bu yana birçok kez tutuklanan Hamas liderlerinden Ebu Arra, evli ve 7 çocuk babasiydi. Isgal altindaki Bati Seria’da bulunan Tubas’a bagli Akkabe kasabasinda ikamet eden Arra, yakin tibbi gözetim gerektiren ciddi ve kronik saglik sorunlari olmasina ragmen 30 Ekim 2023’te yeniden tutuklanmisti.

Hamas’tan bassagligi

Hamas Hareketinden yapilan açiklamada, Arra’nin ailesine ve yakinlarina bassagligi dilendi. Açiklamada, "Lider ve tutuklu Mustafa Muhammed Ebu Arra’nin vefatindan dolayi yas tutuyoruz ve isgalcileri (Israil’i), kasitli tibbi ihmal yoluyla onun öldürülmesinden sorumlu tutuyoruz. Hamas, bu menfur suçun isgalcilerin devam eden imha savasi ve sistematik cinayetleri çerçevesinde gerçeklestirildigini vurguluyor" ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA