Iki Katli Evde Yangin Açiklamasi 2'Si Çocuk 5 Kisi Hastanelik Oldu

DÜZCE – Düzce’de iki katli evde çikan yanginda 2’si çocuk 5 kisi dumandan etkilenerek hastaneye kaldirildi. Çocuklarini ve aile üyelerini tek basina alevlerin arasindan kurtaran ev sahibi, "10 saniye içinde ev kullanilmaz hale geldi. Yavrularimi güçlükle kurtardim" dedi.

Iki Katli Evde Yangin Açiklamasi 2'Si Çocuk 5 Kisi Hastanelik Oldu
Olay, ögle saatlerinde Merkeze Bagli Çay Mahallesi Saatçigil Caddesi’ndeki iki katli ahsap evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Resul G. ve ailesinin yasadigi evin üst katinda bilinmeyen bir sebeple yangin çikti. Kanepenin tutusmasiyla baslayan yanginda Resul G.; çocuklari E.G. (8) ile G.G (4), esi Gülay G., babasi Vedat G. ve abisi Ismail G.’yi disari çikartti. 112 Acil Çagri Merkezine yapilan ihbar üzerine adrese itfaiye, saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Alevlere ilk müdahaleyi ise Resul G. yapti.

Kisa sürede olay yerine gelen adrese Düzce Belediyesi Itfaiye Müdürlügü ekipleri, yangini kontrol altina aldi. Dumandan etkilenen 2’si çocuk 5 kisi, saglik ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardindan Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldirildi.

"2 çocugumu ve aile üyelerini ufacik yerden çikarttim"

Olay anini anlatan Resul G., "Alevlere uyandim. Koltuk yanmaya baslamisti. Ben 2 çocugumu ve aile üyelerini ufacik yerden çikarttim. Tek basima 3 kisiyi kurtardim. 10 saniye içinde ev kullanilmaz hale geldi. Yavrularimi güçlükle kurtardim" dedi.

Yanginla ilgili inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA