Hükümlülerin Ürettigi Ürünler Bu Magazada Satilacak

Nigde Açik Ceza Infaz Kurumu Isyurtlari Müdürlügü atölyelerinde hükümlüler tarafindan üretilen ürünler, Nigde Adliye Sarayi’nin altinda yer alan magazada satisa sunuldu.

Hükümlülerin Ürettigi Ürünler Bu Magazada Satilacak
Magazanin açilisi düzenlenen törenle yapildi. Düzenlenen törende konusma yapan Nigde Valisi Cahit Çelik, Isyurtlari’nin önemli isler yaptigini ifade ettigi açiklamasinda sunlari söyledi;

"Isyurtlari hükümlülere meslek edinmeleri noktasinda önemli bir görevi üstleniyor. Hükümlüler disari çiktiklarinda kendi mesleklerini yapabilecek birer vatandas haline geliyor ve suna inaniyoruz, ekonomik durumu iyi olan, hali vakti yerinde olan, isi gücü olan vatandas suça karismaz. Isyurtlarinin diger bir önemli özelligi ise hem kamu kurumlarinin hem de vatandaslarin ihtiyaç duyduklari ürünlerin üretilmesi konusunda çok önemli bir görevi yapiyor ve piyasa sartlarina göre çok daha uygun bir maliyetle, uygun bir fiyatla satisa sunuyor. Magazanin hayirli olmasini diliyorum.”

Adalet Bakanligi Isyurtlari Daire Baskani Hüsnü Gezginci yaptigi açiklamada Isyurtlari Kurumu olarak amaçlarinin ceza infaz kurumlarindaki hükümlülerin yeniden topluma kazandirilmasi oldugunu belirtti.

Nigde Cumhuriyet Bassavcisi Ufuk Mustafa Süren ise isyurtlarinin hükümlülere meslek edindirmeyi ve mevcut mesleklerini gelistirmeyi hedefledigini belirterek hükümlülerin meslek sahibi olduklari zaman suçtan uzaklasacaklarini belirtti.

Yapilan konusmalarin ardindan dua edildi, kurdele kesilerek magazanin açilisi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA