GSF Ile Anadolu Üniversitesi'nin Köklü Akademik Geçmisi Sanat Dünyasina Uzaniyor

Türkiye’nin sanat egitimi konusunda önde gelen fakültelerinden biri olan Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), tüm bölümleriyle Anadolu Üniversitesi’nin en çok tercih edilen fakültelerinden birini olusturuyor.

GSF Ile Anadolu Üniversitesi'nin Köklü Akademik Geçmisi Sanat Dünyasina Uzaniyor
Neredeyse 40 yila yakin bir süredir egitim hayatina devam eden fakültede çagdas egitim anlayisiyla sanatçi yetistiriliyor. Ögrencilerine özgün ve yenilikçi bir egitim ortami sunan GSF’ye emek veren ögretim üyelerinin basinda ise Dekan Prof. Rahmi Atalay, Dekan Yardimcilari Prof. Duygu Kahraman ve Doç. Gülçin Karaca geliyor.

Fakülte yurt disi egitim imkanlariyla ögrencilerine yardimci oluyor

Güzel Sanatlar Fakültesi; Seramik Bölümü, Grafik Sanatlar Bölümü, Baski Sanatlari Bölümü, Heykel Bölümü, Çizgi Film ve Animasyon Bölümü, Resim Bölümü ve Cam Bölümü ile genis bir donanima sahip yenilikçi ögrenciler yetistiriyor. Genis bir alana kurulmus olan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi genç ve dinamik egitim kadrosu ile yenilenmis ve teknolojik altyapiyla desteklenmis, donanimli sinif ve bilgisayar laboratuvarlariyla hizmet veriyor. Türkiye genelindeki önde gelen güzel sanatlar fakültelerinden olan Anadolu GSF, ögrenciler için hem yan dal ve çift ana dal hem de ögrenci degisim programlari sunuyor. Anadolu Üniversitesi GSF, sanayi-üniversite is birligi çerçevesinde proje tabanli üretim yapmak isteyen, yetenekli olduguna inanan her adayi bekliyor.

Ögrenciler mezuniyet sonrasinda birçok farkli alanda çalisma imkâni buluyor

GSF ögrencileri, ulusal ve uluslararasi alanda düzenlenen sanat ve tasarim yarismalarinda da önemli basarilar elde ediyor. GSF ögrencileri geçtigimiz yil ulusal ve uluslararasi alanda onlarca ödülün sahibi olmayi basardi. Öte yandan Anadolu Üniversitesi GSF mezunlari önemli firmalarda tasarimci, sanatçi olarak çalisiyor, büyük basarilara imza atarak hem GSF’yi hem de Anadolu Üniversitesi’ni gururlandiriyor. GSF mezunlari kendi atölyelerini açarak serbest sanatçi, sanat danismani, ögretmen, özel ve kamu kuruluslarinda sanat yönetmeni, güzel sanatlarla ilgili egitim ve arastirma kurumlarinda akademik kariyer de yapabiliyor.

Özel yetenek sinavlarina ilgi yogun oluyor

Ulusal ve uluslararasi birçok projede de yer alan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, gelecegin sanatçilarini yetistirme konusunda özveriyle çalismaya ve üretmeye devam ediyor. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tüm bölümlerine, ön kayit ve özel yetenek sinavi ile ögrenci aliyor.
Kaynak: İHA