Gölbasi'nda Kentsel Dönüsüm Toplantisi Yapildi

Adiyaman’in Gölbasi ilçesinde Çevre ve sehircilik il müdürlügü tarafindan kentsel dönüsüm ile ilgili vatandaslara bilgilendirme toplantisi yapildi.

Gölbasi'nda Kentsel Dönüsüm Toplantisi Yapildi
Gölbasi’nda 6 Subat depremleri sonrasi rezerv alanlari olarak kararlastirilan bölgelerle ilgili özel bir dügün salonunda toplanti düzenlendi.

Cumhuriyet Mahallesi, Yeni Mahalle ve Turan Özdemir caddesi üzerindeki rezerv alanlari ile ilgili olarak vatandaslara Kentsel Dönüsüm Baskanligi Dönüsüm Alanlari 2.Daire Baskani Mehmet Bedestenci tarafindan rezerv alanlariyla ilgili vatandaslarin merak ettigi sorulari cevaplandirildi.

Bedestenci rezerv alanlarinda hiçbir hak sahibinin magdur olmayacagini konut ve is yerlerinin tamaminin hak sahiplerine verilecegini söyledi.

Rezerv alanlari ile ilgili sahada en çok kendilerine gelen sorulardan birinin de borçlanmanin nasil olacagi yönünde oldugunu ifade eden Kentsel Dönüsüm Daire Baskani Bedestenci, "Birden fazla konut ve isyeri olan vatandaslar özellikle bu durumdan nasil etkilenecek diye sorular geliyor. Rezerv alanda depremden bir gün önce yapinin hasar almadan önceki degerini çikarip günümüze güncelliyoruz. Borçlandirma yapilan konutun arsa bedeli yok, alt yapi bedeli yok, sadece üst yapi maliyeti var. Ancak suanda yapilacak indirim orani henüz belli degil. Önceki depremlerde cumhurbaskanimizin talimati ile yüzde 50 indirim yapilmisti. Tüm deprem bölgesindeki rezerv alanlarinda Hatay’da indirim orani, Adiyaman’da Malatya’da diger illerde tüm depremzede vatandaslarimiza ayni olacak. Rezerv alanindaki vatandasin yikilan evinin degeri yeni yapilacak konutun altinda kalirsa borçlandirma olacak. O da AFAD’in 2 yil ödemesiz, 18 yil faizsiz taksit imkani ile olacak " diye konustu.

Programa Kaymakam Tarik Bugra Seyhan, Belediye Baskani Iskender Yildirim, Adiyaman Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Faysal Ergezen, STK temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA