Gençlerin Fikirleri Bu Merkezde Hayat Buluyor Açiklamasi Hem Arastiriyor Hem De Üretiyorlar

Çorum’da Hitit Üniversitesi tarafindan son teknoloji ile kurulan atölyede ögrenciler yenilikçi is fikirleri ve projelerini hayata geçirebiliyor.

Gençlerin Fikirleri Bu Merkezde Hayat Buluyor Açiklamasi Hem Arastiriyor Hem De Üretiyorlar
Çorum Hitit Üniversitesi tarafindan ögrencilerin fikirleri ve projelerini hayata geçirebilmelerine imkan saglamasi amaci ile kurulan "Fikir Atölyesi", Ar-Ge üssü haline geldi. Atölyede yenilikçi fikirleri bulunan ögrencilere, projelerin alt yapi hazirliklarindan tasarimina kadar akademisyenler danismanliginda her türlü bilimsel destek veriliyor. Fikri olan bütün ögrencilere kapilarini açan merkez, ayni zamanda akademisyenlere kendi aralarinda fikir alisverisi yaparak çalisma imkani sunuyor. Fikir atölyesi ögrencilerin is dünyasi eko sitemine dahil olmasinda ve proje kültürünün gelismesinde önemli rol oynayacak.

Prototip üretim merkezi olacak

Üniversite bünyesinde kurulan Prototipleme Atölyesi fikir atölyelerinde projeye dönüsen yenilikçi fikirlerin somut çiktilari alinacak. Prototipleme atölyesi Hitit Üniversitesi’nin ihtisaslastigi makine ve imalat teknolojileri alaninda hazirlanan projelerde de kullanilacak. Laboratuvar bu noktada is dünyasi ile yapilan projelerde prototip üretim merkezi olacak.

“Fikir atölyesi yenilikçi fikirlerin ön kuluçka merkezi oldu”

Fikir Atölyesini ’ön kuluçka merkezi’ olarak da adlandiran Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, “Burasi üniversite ögrencilerimizin, uzmanlarimizin, akademisyenlerimizin düsüncelerini, fikirlerini hayata geçirmek üzere 7 gün 24 saat açik olan ve hiçbir kisitlama olmadan destek verebilecegimiz fikir ve düsüncelerini hayata geçirmelerini istedigimiz bir alan olarak hizmete açildi” dedi.



Merkezin yeni kurulmasina ragmen meyvelerini almaya basladiklarini anlatan Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, “Atölyemizin en önemli meyvelerinden bir tanesi TEKNOFEST yarismalarinda daha önce alt yapi eksikliginden dolayi belli bir asamaya getirdigimiz çalismalarimizi, projelerimizi nihayetine erdiremiyorduk. Final kisimlarinda maalesef yeterince yer alamiyorduk. Su anda atölyemizde akademisyenlerimizin de destegiyle burada 7 gün 24 saat, yan tarafta bulunan prototipleme atölyesinde ise TEKNOFEST ve benzeri yarismalarda her türlü basariya ulasacak sekilde ögrencilerimizi birinci siniftan son sinifa kadar proje kültürüyle, Türkiye’nin artik üreten Türkiye, ithal etmeyi birakan kendi ürünleri, imalatlariyla dünyada yer etmis bir ülke hedefine katki verecek sekilde hazirliyoruz” diye konustu.



“Proje kültürünün gelismesinde atölyemiz önemli rol oynayacak”

Yüksek Ögretim Kurumu’nun 2016 yilinda baslatmis oldugu ihtisas üniversiteleri kapsaminda makine ve imalat teknolojilerinde ihtisaslasan üniversitenin Çorum’un imalat kapasitesini dikkate alarak ciddi bir mesafe almaya basladigini vurgulayan Rektör Öztürk, “Ürünlerimiz, üretilen çalismalarin sonuçlari yeni yeni meyve vermeye basladi.

Bizim için önemli olan ögrencilerimizin eko sisteme dahil olacagi proje kültürünün yerlestirilmesi. Proje kültürünün yerlesmesi adina fikir atölyesinin önemli bir rolü olacak. Bölgede ve bizim gibi üniversitelerde Anadolu’nun gücünü, birikimini, irfanini ortaya koyabilecek bir kapasite ve model olmasi ümidiyle fikir atölyesine proje fikri olan herkesi bekliyoruz” seklinde konustu.



"Yakinda meyvelerini alacagiz”

Makine imalat teknolojisi alaninda ihtisaslasan Hitit Üniversitesi’nde en önemli alanlardan birisinin de Prototipleme Atölyesi oldugunu vurgulayan Prof. Dr. Öztürk, “Fikir atölyesinden fikri olan projeleri buraya aliyoruz. Laboratuvarda frezesinden tornasina kadar, yazicilarindan tasarim ve robotik kodlamasina kadar çalisilabilecek bir alan olusturduk. Burasi fikrin faz geçis asamasinda makine ve imalat alaninda etkin olarak kullanabilecegimiz alanlardan bir tanesi. Ögrencilerimizi de buraya alarak hocalarimizin esliginde etkin, saglikli bir sekilde kullanarak projelerini kullanmalarini bekliyoruz, istiyoruz. Projeler basladi.

Yakinda meyvelerini alacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA