Fransa'da Yüksek Hizli Tren Agina Sabotaj Saldirilari

Fransa’da Olimpiyat Oyunlari’nin açilisina saatler kala Yüksek Hizli Tren (TGV) aginin hedef alindigi sabotaj saldirilari sonucu Atlantik, Kuzey ve Dogu hizli tren aginda ciddi aksamalar meydana geldi.

Fransa'da Yüksek Hizli Tren Agina Sabotaj Saldirilari
Fransiz Devlet Demiryollari Kurumu (SNCF) gece saatlerinde Yüksek Hizli Tren (TGV) agina yönelik büyük bir sabotaj eylemleri gerçeklestirildigini ve Olimpiyat Oyunlari’nin açilis törenine saatler kala gerçeklestirilen bu eylemlerin ulasimi felç etmeye yönelik koordineli bir saldiri oldugunu duyurdu. SNCF, Eure-et-Loir bölgesindeki Courtalain yakinlarinda kundaklama eylemlerinin de oldugu sabotaj saldirilari sonucu çikan yanginlarin demiryolu hattinda ciddi aksamalara neden oldugunu ifade etti.

Aksamalardan 800 bin yolcu etkilenebilir

SNCF, bu aksamalarin 800 bin yolcuyu etkileyecegini ve trafigin önümüzdeki pazartesiye kadar aksayabilecegini bildirdi. SNCF, tren seferlerinin en kisa sürede eski haline getirilmesi için çalistiklarini ve sorumlularin bulunmasi için yetkililerle isbirligi içinde olduklarini duyurdu.

Basbakan Attal’dan yolculara tesekkür

Basbakan Gabriel Attal, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, "Bu sabah erken saatlerde, SNCF tesislerinde hazirlikli ve koordineli sabotaj eylemleri gerçeklestirildi” dedi.

Olayin demiryolu agi üzerindeki etkilerinin büyük ve ciddi oldugunu belirten Attal, itfaiyecilere ve SNCF personeline tesekkür ederek, tatil için yola çikan yolcularin sabrini, anlayisini takdir ettigini ifade etti.

Gabriel Attal, güvenlik güçlerinin bu suç eylemlerini gerçeklestirenleri bulup cezalandirmak için çalistigini belirtti.

“Bu saldirilar birçok Fransiz’in tatil planlarini tehlikeye atacak”

Eski Ulastirma Bakani Patrice Vergriete, koordineli olarak gerçeklestirilen bu sabotaj eylemlerinin birçok TGV hattini hedef aldigini ve hafta sonuna kadar trafigi ciddi sekilde aksatacagini belirtti.

Vergriete ayrica, "Bu suç teskil eden eylemleri siddetle kiniyorum. Bu saldirilar birçok Fransiz’in tatil planlarini tehlikeye atacak" dedi.

Eski Bakan, yogun çaba gösteren SNCF ekiplerine de tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA