Filistin'de Malzeme Listesi Artik Doktor Listesine Dönüstü

HEKIMSEN Genel Baskani Uzm. Dr. Adil Kurban, Israil’in Filistin’e yönelik katliamina iliskin açiklamalarda bulundu. Tüm hastanelerin bombalandigini, doktorlarin iskence ile öldürüldügünü belirten Kurban, artik kendilerine malzeme listesi yerine doktor listesi gönderildigini söyledi.

Filistin'de Malzeme Listesi Artik Doktor Listesine Dönüstü
Uzm. Dr. Adil Kurban, Israil’in Filistin’e karsi uyguladigi katliam hakkinda ürpertici detaylar verdi. Filistin’deki hastanelerin saglam kalmadigini ve doktorlarin görev basindayken alinip iskence ile öldürüldügünü belirten Kurban, yasanan dehseti anlatti.

"Filistin’de doktor kalmamis"

Filistin’deki tarif edilmesi güç bir katliam yasandigini söyleyen HEKIMSEN Genel Baskani Uzm. Dr. Adil Kurban, "Insanlik açisindan kabul edilemez olay. Onlar artik neredeyse sona geldiler. Israil hala Gazze’yi isgal edemedi fakat daha çok nokta operasyonlari yapiyor. Insan; doktor, hemsire, saglik çalisanini öldürmez çünkü onlar herkese bakar, ayirt etmezler, düsmana da bakmak durumundalar. Onlari bile öldüren yok eden bir zihniyet var. En son Filistin’de bulunan saglik bakani yardimcisi doktor arkadasimiz bizimle ihtiyaç listesini paylasmisti, liste doktordu. Filistin’de doktor kalmamis, sehit olmuslar, öldürülmüsler" dedi.



"Yikik hastaneye baskin yapip, bulduklari doktorlari iskenceyle öldürdüler"

Filistin’in büyük bir yoksunluk ve saglik sorunu ile karsi karsiya oldugunu belirten Kurban, "Hijyen hiçbir sekilde kalmamis, temiz su bulmak onlar için imkansiz. Maalesef çogu devlet üç maymunu oynuyor. Ülkemiz yardim etmeye çalissa da engel olunuyor. Biz oraya yardim götüremiyoruz, sinirdan geçmiyor. Birlesmis Milletlerin bütün bu cografya ülkelerinin ortak yanit üretmeleri gerekiyor. Zorla yardim götürülmeli. Doktorlar iskenceyle öldürüldüler. Yikik hastaneye baskin yapip, bulduklari doktorlari iskenceyle öldürdüler. Ellerinde silah yok, sadece nester var, o da hasta ameliyati için. Bunlarin yasanmasi tarif edilemez bir durum. Vurulmamis hiçbir hastane yok. Bahçede, bodrumda hasta muayene ediliyor. Acil bir ameliyat için yer yok, imkan da kalmadi, çok zor sartlarda doktorlar görevlerini yürütüyor. Ülkemiz elinden geldigince yardim ediyor ama yetersiz kaliyor. Bizden en son istenen doktordu. Günes enerji panellerini elektrik için kullaniyorlar ama onu da vuruyorlar. Ambulansi vuruyorlar. Ciddi çaresizlik var" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA