Esenyurt'ta Yagmur Sonrasinda Dere Kirmizi Renkte Akti

Istanbul Esenyurt’ta bulunan ve Haramidere’yi besleyen dere, yagmur sonrasinda kirmizi akmaya basladi. Kirmizi renkte akan dereyi gören vatandaslar saskinlik yasarken, kokudan rahatsiz olduklarini dile getirdi.

Esenyurt'ta Yagmur Sonrasinda Dere Kirmizi Renkte Akti
Istanbul Esenyurt Ilçesi’nde Selahattin Eyyubi Mahallesi’nden geçen ve Haramidere’yi besleyen derenin, yagmur sonrasinda fabrikalardan dereye karistigi iddia edilen kimyasal atiklardan dolayi gün içerisinde kirmizi renkte sularin aktigi görüldü.

Öte yandan dereden akan kirmizi renkteki su kötü kokuya neden oldu. Dereden akan suyun renginin kirmizi oldugunu ve kötü koktugunu gören vatandaslar yetkilerden çözüm bulmalarini istedi.

“Geceleri biz yatamiyoruz”

Mahalle sakinlerinden Mehmet Siddik Kartal, “Ben Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde oturuyorum. Dere kokuyor, yagmur yagdiginda biraz temizleniyor ama dere genelde pis kokuyor. Hatta birkaç gün önce derenin içi sinekle dolmustu. Kokudan geceleri evde yatamiyorduk. Bugün yine pis kokuyordu, kirmizi bir su akiyordu. Bir önceki gün de yagmur yagdiginda beyaz köpüklü bir su akiyordu. Bir seyler atiyorlar bu dereye, sürekli kokuyor. Biz yetkililerden buranin temizlenmesini istiyoruz. Kokudan geceleri yatamiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA