Engelsiz Turizm Programi Açiklamasi Özel Bireylere Gezi

Samsun Büyüksehir Belediyesi “Engelsiz Turizm Programi" kapsaminda gezilerini sürdürüyor.

Engelsiz Turizm Programi Açiklamasi Özel Bireylere Gezi
Ilçelerde yasayan özel gereksinimli bireylere Samsun’u kesfetme firsati sunan projeyle, engelli bireyler Samsun’un tarihi, kültürel ve dogal güzellikleriyle bulusma firsati buluyor.

Özel gereksinimli bireylerin her alanda hayatini kolaylastirmayi ilke edinen Samsun Büyüksehir Belediyesi, sosyal ve kültürel etkinliklerle özel gereksinimli bireylerin gönüllerine dokunuyor. Büyüksehir Belediyesince özel gereksinimli bireylere Samsun’un güzelliklerini kesfetme firsati sunan program kapsaminda bu kez de Ayvacik, Salipazari ve Çarsamba ilçelerinde yasayan engelli bireylere gezi düzenlendi.

Katilimcilara “Samsun’u Kesfet” mottosu ile belirlenen “Rota Samsun” güzergahlari gezdirildi. Samsun Müzesi’nde baslayan gezi programi Bati Park, Atli Spor Tesisi, Kus Cenneti Tabiat Parki, Subasar Ormani ziyareti ile tamamlandi.

Samsun’un turizm destinasyonlarini ilk kez görme firsati yakalayan özel gereksinimli bireyler, keyif dolu bir gün yasadi. Yaz sezonu boyunca devam edecek olan program ile yaklasik 2 bin özel gereksinimli birey ve ailesinin agirlanmasi hedefleniyor. Program ile özel gereksinimli bireylerin Samsun’un güzelliklerini kesfetmeleri, topluma entegre olmalari ve sosyal hayata aktif bir sekilde katilmalari amaçlaniyor.

"Büyüksehir varsa engel yok”

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, “Özel gereksinimli hemsehrilerimize yasamin her alaninda destek olmaya devam ediyoruz. ’Engelsiz Turizm’ projemiz de bu anlamda çok kiymetli. Engelsiz Turizm, Engelsiz Samsun diyoruz. Özel gereksinimli bireylerimizin sehrimizin dogal, tarihi ve turistik güzelliklerini kesfetmelerini saglamak ve toplumsal yasamla baglarini güçlendirmek amaciyla hayata geçirdigimiz projemiz ile gönüllere dokunuyor; Samsun’umuzun güzelliklerini özel gereksinimli bireylerimizle birlikte kesfe çikiyoruz. Güzel anilarak ortak olmaya devam ediyoruz. Büyüksehir varsa engel yok” dedi.

Kaynak: İHA