Engelli Kadin Evinden Tahliye Karariyla Gözyaslarina Boguldu Açiklamasi Gülücükler Saçtigi Yuvasindan Aglayarak Çikti

Antalya’da, 6 aylikken çocuk felci geçiren yüzde 63 engelli Emel Örün, engelli parasiyla tuttugu dükkani eve çevirdigi evden tahliye karariyla dünyasi basina yikildi. 2 yil boyunca elden kira verdigini ileri süren Örün, tahliye kararinin bu yüzden çiktigini

Engelli Kadin Evinden Tahliye Karariyla Gözyaslarina Boguldu Açiklamasi Gülücükler Saçtigi Yuvasindan Aglayarak Çikti
Almanya’da dünyaya gelen 58 yasindaki Emel Örün, henüz 6 aylikken çocuk felci geçirdi. Sol bacaginda sikinti yasayan yüzde 63 engelli Örün, egitimini tamamladiktan sonra Istanbul’da yasamaya basladi ve burada is hayatina atildi. Uzun yillar güzellik uzmani olarak çalisan bir çocuk annesi Örün, esiyle ayrilmalarinin ardindan tek basina yasamaya basladi, 20 yil önce de Antalya’ya yerlesti. Burada aldigi engelli parasina ilaveten çiçekten taçlar yapip satarak geçimini sürdürmeye çalisan Emel Örün, 4 yil önce geçirdigi trafik kazasinda sol bacaginda kiriklar olustu ve tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Örün, gelirinin düsük olmasindan dolayi ev yerine dükkan kiralayarak yasamini sürdürmeye devam etti. Çalisamayan azimli kadina, Antalya Büyüksehir Belediyesi ve çevredeki komsulari mobilya, beyaz esya gibi yardimlarda bulundu. Örün, daha önceden birikmis parasi ve yardimlarla kiraladigi dükkani eve çevirdi.

Tahliye karariyla dünyasi basina yikildi

Yaklasik 7 yildir ayni yerde oturdugunu ifade eden Emel Örün, son olarak dükkan için gelen tahliye karariyla dünyasi basina yikildi. Emlakçiya kirayi 2 yil boyunca elden yatirdigini ve tahliye kararinin bu sekilde alindigini ileri süren Örün, “Bu dükkanda hayat mücadelesi veriyorum. Emlakçiya kirayi 2 sene senetle ödedim, 2 sene de elden aldi, 2 yil da hesap numarasina attim. 2 yildir elden aldigi kiralar için beni icraya verdi ve tahliye karari çikti. Çok ama çok kötü durumdayim. Hiç kimsem yok. 5 bin lira engelli maasi aliyorum. Emlakçiya 5 bin lira kira vermeyi teklif ettim, onu bile kabul etmedi. Kaç gündür yalvariyorum fakat kabul etmiyor. Ne yapacagimi bilmiyorum. 7 yildir oturuyorum. Bana burada ömür boyu oturabilirsin demisti” dedi.



"Ne yemek yiyebiliyorum ne uyuyabiliyorum"

Ne yapacagini bilmedigini gözyaslariyla anlatan Örün, “Ben engelliyim diye benim yasama hakkim yok mu. Zaten büyük zorluklarla hayat mücadelesi veriyorum. Birçok yere baktik ve 7 bin ile 10 bin arasinda kiralar tutma imkanim yok. Inanilmaz zor durumdayim. 58 yasindayim, saglik sorunlarim da var ve elimden hiçbir sey gelmiyor. Giris kat ve hastane çevresine yakin 1+1 olmasi gerekiyor. Çogu apartmanlarda asansör yok, maddi durumunum iyi olmadigi asansörün oldugu apartmanlarda ev kiralama gücüm yok. Allah’ima sükrediyorum ama insanlar çok vicdansiz. Yaklasik 10 gün sürem var. 1 aydir ne yemek yiyebiliyorum ne de uyuyabiliyorum. Bu zamanda her sey para olmus. Benim gibi bu durumda olan çok insan var, bunu da biliyorum ama bizim gibi engelli insanlarin yasama sevincini elinden aliyorlar” diye konustu.

Öte yandan Örün’ün dükkani kiraladigi emlakçi ise konusmak istemedigini belirtip gerekli açiklamanin avukati tarafindan yapilabilecegini söyledi.

Avukat ise konu hakkinda bilgi vermek istemedigini, haber yapilmasi durumunda da sonuçlarina katlanilacagini söyledi.

Kaynak: İHA