Elazig Hipodromu, Sosyal Sorumluluk Projeleriyle Ön Planda

Elazig Hipodromu, son yillarda üstlendigi sosyal sorumluluk projeleriyle sehre deger katiyor. Atla Terapi Merkezi, engelli bireyler için empati parkuru, tiyatro sahnesi ve piknik alanlariyla vatandaslara hizmet sunuyor.

Elazig Hipodromu, Sosyal Sorumluluk Projeleriyle Ön Planda
Elazig Hipodromu, son yillarda üstlendigi sosyal sorumluluk projeleriyle vatandaslarin taleplerine cevap veriyor. Göreve basladigi yil ile birlikte ekibiyle hipodromun her alanda Türkiye’de ses getirmesi adina hummali bir çalisma yapan Elazig Hipodrom Müdürü Muhammet Demirçelik ve ekibi, önemli islere imza atti. ’Engelleri, Atla Terapi Merkezi ile Asalim’ slogani ile 2015 yilinda ücretsiz olarak hizmete açilan atla terapi merkezlerinde 3 binin üzerinde çocuga uzmanlar esliginde atla terapi seanslari yapildi. Merkezlerde, özel olarak yetistirilmis atlar ve uzman terapistler esliginde uygulanan terapatik seanslarla fiziksel, zihinsel ve duygusal bozuklugu olan çocuklarin gelisimine katki saglanmasi amaçlandi.

Yenilenen piknik alanlari vatandaslar için keyifli bir vakit geçirme olanagi sagliyor. Oturma gruplari yenilenerek vatandaslarin hizmetine sunulurken, sifir atik projesiyle yapilan projeler, peyzaj düzenlemeleri ve agaçlandirma çalismalari da büyük begeni aliyor.

Yine burada Tibbi ve Aromatik Bitkiler Egitim Bahçesi olusturuldu. Proje ile okullar ve diger tüm misafirler de egitim bahçesini ziyaret etme sansi yakaliyor.

Elazig Hipodromu’nda bulunan ’Geri Dönüsüm Parki’, ’Tibbi Aromatik Egitim Parki’ ve ^’Açik Hava Tiyatrosu’ gibi sosyal alanlara empati parkuru da eklendi. Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde engelli bireylerin karsilastigi zorluklari ve verdikleri mücadeleyi daha iyi anlamak ve anlatmak için olusturulan empati parkuru genis bir katilimla Nisan ayi içerisinde açildi. Içinde isitme, görme ve yürüme engelli parkurlarini barindiran empati parkuru bölge adina büyük farkindalik olusturdu. Ögretmen ve ögrenciler yogun ilgi gösterdi.
Kaynak: İHA