Elazig Belediyesi'nden YKS Tercih Döneminde Gençlere Destek

Elazig Belediyesi, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) sonrasinda üniversite tercihi yapacak adaylara yönelik iki ayri noktada ücretsiz tercih ve danismanlik hizmeti sunuyor.

Elazig Belediyesi'nden YKS Tercih Döneminde Gençlere Destek


Elazig Belediyesi tarafindan YKS tercih döneminde üniversite tercihi yapacak adaylara destek saglaniyor. Engelsiz Yasam Merkezi binasi ve bir AVM’de kurulan tercih danisma ve rehberlik noktalarinda, ögrencilere puanlarina, siralamalarina, yeteneklerine ve ilgi alanlarina göre kendilerine en uygun üniversiteyi seçebilmeleri amaciyla ücretsiz danismanlik ve rehberlik hizmeti veriliyor.

Elazig Belediyesi olarak egitime destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Belediye Baskani Sahin Serifogullari, “YKS hazirlik sürecinde oldugu gibi YKS tercih döneminde de gençlerimize destegimizi sürdürüyoruz. Gençlerimizin geleceklerine yönelik dogru ve bilinçli tercihler yapmalari noktasinda uzman egitimcilerle destek saglayacagiz. Tercih döneminin gençlerimiz için en hayirli sekilde neticelenmesini diliyorum. Elazig Belediyesi olarak gelecegimiz olan gençlerimizin yaninda yer almayi, onlarin gelecege en iyi sekilde hazirlanmalarina yönelik katkilarimizi sürdürecegiz” dedi.



YKS sonuçlarina göre tercih kilavuzunun yayinlanmasi ile birlikte ögrencilere rehberlik hizmeti sunduklarini belirten Ögrenci Koçu Veysel Aktug, “Sag olsun belediyemizin imkanlari ile burada uzman rehber ögretmenlerle ögrencilerimize yol göstermek için çaba gösteriyoruz. Ögrencilerimiz aileleriyle birlikte geliyorlar. Burada puanlarina göre hangi bölümleri tercih edecekleri konusunda bizlere danisiyorlar. Biz de onlara tecrübelerimizle elimizde geldigi kadar bu hizmeti ücretsiz olarak sunuyoruz” diye konustu.



Psikolojik Danisman ve Rehberlik Uzmani Hilal Melike Gülnaroglu ise“25 Temmuz 2 Agustos arasi tercihler için ilimiz ögrencilerine yardimci olmak için buradayiz. Öncelikle bizlere bu imkani tanidigi için Elazig Belediyesine ve Baskanimiz Sahin Serifogullari’na çok tesekkür ediyoruz. Tüm ögrencilerimizi, tüm velilerimizi tercih döneminde mutlaka bekliyoruz. Çünkü zor ve ögrencimizin gelecegini etkileyen bir karar. O yüzden bir yardim almalari, özellikle de uzmanlardan yardim almalari çok önemli. Biz de burada rehber hocalarimizla birlikte ögrencilerimize bu hizmeti vermeye basladik. 2 Agustos tarihine kadar devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA