EGO'dan Tasarruf Hamlesi Açiklamasi Otobüslerin Bakim Ve Onarimi Kendi Özkaynaklariyla Karsilaniyor

EGO Genel Müdürlügü, bünyesinde bulunan otobüslerin bakim ve onarimi 2. Bölge Otobüs Isletmesi Sube Müdürlügü içinde bulunan kendi atölyelerinde yapiyor. Bu sayede otobüslerin bakim ve onarim maliyetleri düserken EGO, hem önemli miktarda tasarruf ediyor hem de otobüsler daha hizli sefere hazir hale getiriliyor.

EGO'dan Tasarruf Hamlesi Açiklamasi Otobüslerin Bakim Ve Onarimi Kendi Özkaynaklariyla Karsilaniyor
Ankara Büyüksehir Belediyesi EGO Genel Müdürlügü, bünyesinde bulunan otobüslerin her türlü bakim ve onarimlarini kendi öz kaynaklarini kullanarak karsiliyor.

Macunköy 2. Bölge Otobüs Isletmesi Sube Müdürlügü içinde yer alan atölyelerde kaporta tamirinden boyaya, cam degisiminden koltuk dösemesi yenilemesine kadar her türlü onarim faaliyeti alaninda uzman teknik ekipler tarafindan gerçeklestiriliyor.

“Elimizdeki kisitli kaynaklari dogru yönetmeye çalisiyoruz”

Model yili 2010 ve öncesi olan araçlarin yenileme, bakim ve onariminin yapildigini belirten EGO Genel Müdürü Dr. Taylan Engin, “Son 3 aydir baslattigimiz bir çalismayla kullanilamaz durumda olan, yanmis, sasesi çürümüs, kaporta bakimi gerektiren araçlarimizi burada sil bastan tekrar ayaga kaldiriyoruz. Çok detayli bir isçilikle, çok özverili bir çalismayla eski otobüslerimizi tekrar kullanilabilir hale getiriyoruz. Bunlari yaparken ayni zamanda bir kalite kontrol sürecimiz de var, islemler mühendislerimizin kontrolünden geçiyor. Araçlari; onay aldiktan ve testleri yapildiktan sonra da filomuza tekrar katiyoruz. Eski araçlarimiz yedek parça sikintisi yasayan, piyasada isçiliginin yapilmasi zor olan araçlar. Elimizdeki kisitli kaynaklari dogru yönetmeye çalisiyoruz. O yüzden de tek tek bütün yatan araçlarimiz inceleniyor. Bunlarin içinde ayaga kaldirabilecegimiz tüm araçlarimizi bir plan dâhilinde içeri alip bu yenileme sürecine kattik. Böylece hem önemli bir tasarruf saglamis oluyoruz hem de ayni zamanda elimizdeki malzemeyi de daha etkin kullanmis oluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA