Dünyanin En Büyük Satranç Koleksiyonu Büyükçekmece'de Sergileniyor

Koleksiyoner Akin Gökay’in 1975 yilindan bu yana 6 kitada 103 ülkeden topladigi ve Guinness Rekorlar Kitabi’na da giren “Dünyanin en büyük satranç koleksiyonu” 25. Uluslararasi Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsaminda sergileniyor.

Dünyanin En Büyük Satranç Koleksiyonu Büyükçekmece'de Sergileniyor
Istanbul Büyüksehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyesi isbirligiyle, 75 ülkeden bin 200 sanat elçisinin katilimiyla gerçeklesen 25. Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali çok sayida uluslararasi sanat etkinligine ev sahipligi yaparken çok özel sergiyi de bünyesinde barindiriyor.

Sergiye ilgi çok yogun oldu

Büyükçekmece Kültürpark Müze’de açilisi gerçeklestirilen satranç sergisine ilgi yogun oldu. Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, Çatalca Belediye Baskani Erhan Güzel, Koleksiyoner Akin Gökyay’in oglu Güran Gökyay’in birlikte açilisini gerçeklestirdigi sergide birbirinden ilgi çekici satranç takimlari yer aliyor. Açilis töreninde konusan Güran Gökay, babasinin 40 yili asan satranç koleksiyonu serüveni hakkinda katilimcilari bilgilendirdi. Konusmalarin ardindan tarihe taniklik eden dünyanin dört bir kösesinden toplanan satranç takimlarinin yer aldigi sergi gezildi.

“Özellikle çocuklara satranci sevdirme yolunda bir adim atmis olduk”

Gökay Vakfi Satranç Müzesi Müdiresi Duygu Nur Sapaz, Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde sergilen satranç koleksiyonu hakkinda su bilgileri verdi:

“Bu festivale ilk defa katiliyoruz. Satranç takimimizin küçük bir kismini buradaki insanlara tanitarak belki buradaki insanlara özellikle çocuklara satranci sevdirme yolunda bir adim atmis olduk. Festivali begendim, çok güzel bir festival. Kültür, sanata katkisi için böyle festivallerin düzenlenmesi gerekiyor ulusal ve uluslararasi alanlarda. Bu yüzden emegi geçen herkese tesekkür ederiz.’’

3 Agustos tarihine kadar açik kalacak

“Dünyanin En Büyük Satranç Koleksiyonu”na sahip isadami Akin Gökyay’in 40 yildir biriktirdigi 540 özel satranç takiminin yer aldigi müzede ki çok özel satranç takimlari 3 Agustos tarihine kadar Büyükçekmece Kültürpark Müze’de sergilenecek.
Kaynak: İHA