Doktoru Trump'in Kulagina Mermi Degil Sarapnel Isabet Ettigi Iddiasini Yalanladi

ABD’nin eski Baskani Donald Trump’in Beyaz Saray’dayken doktoru olan Ronny Jackson, Trump’in suikast girisimi sirasinda sag kulagindan yaralanmasina merminin neden oldugunu açiklayarak, Trump’in sarapnel parçasiyla yaralandigina dair iddialari yalanladi.

Doktoru Trump'in Kulagina Mermi Degil Sarapnel Isabet Ettigi Iddiasini Yalanladi
ABD’nin eski Baskani Donald Trump’in suikast girisimi esnasinda sag kulagindan yaralanmasina merminin mi yoksa sarapnel parçasinin mi neden olduguna yönelik tartismalara Trump’in Beyaz Saray’dayken doktoru olan Ronny Jackson da katildi.

Jackson, Trump’in kulagina kursun degil sarapnel isabet ettigi iddiasini yalanlayarak, "Kursundan baska bir sey olduguna dair kesinlikle hiçbir kanit yok" dedi.

ABD Federal Sorusturma Bürosu (FBI) Direktörü Christopher Wray’in Trump’in kursunla mi yoksa sarapnel parçasiyla mi yaralandiginin henüz netlesmedigine iliskin açiklamasina deginen Jackson, “Direktör Wray’in baska bir sey öne sürmesi yanlis ve uygunsuzdur” ifadelerini kullandi. Jackson, Irak Savasi’nda sihhiyeci olarak görev yaptigini ve kariyeri boyunca pek çok kursun yarasini tedavi ettigini belirtti.



“Hayir, ne yazik ki kulagima isabet eden bir kursundu”

Trump, dün sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklamada Wray’i hedef alarak, “Hayir, ne yazik ki kulagima isabet eden bir kursundu ve çok sertti. Cam yoktu, sarapnel parçasi yoktu. Bir zamanlarin sanli FBI’in ABD’nin güvenini kaybetmesine sasmamali” dedi.

Trump’in kampanya sözcülerinden Jason Miller ise, Trump’in kursun disinda bir seyle vurulduguna dair iddialari "komplo" ve “saçmalik” olarak nitelendirdi.
Kaynak: İHA