Diyarbakir'da 177 Bin 495 Kök Kenevir Ve Skunk Bitkisi Ele Geçirildi

Diyarbakir’in Kulp ve Hani ilçelerinde jandarmanin düzenledigi uyusturucu operasyonunda 177 bin 495 kök kenevir ve skunk bitkisi, 65 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Operasyonda 2 süpheli yakalandi.

Diyarbakir'da 177 Bin 495 Kök Kenevir Ve Skunk Bitkisi Ele Geçirildi
Diyarbakir Valiliginden yapilan açiklamaya göre, Il Jandarma Komutanliginca 25 Temmuz’da bölücü terör örgütü ile yasadisi uyusturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasinda var olan bagi somut deliller ile ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyusturucu maddeleri ve bunlari gizleyenleri bularak adalete teslim etmek maksadiyla Hani ve Kulp ilçelerinde operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda Hani ilçesi Kaledibi ve Seren mahallelerinde 15 bin 20 kök kenevir bitkisi, 475 kök skunk bitkisi, 61 kilogram kubar esrar maddesi ile 2 adet ruhsatsiz av tüfegi ve 2 adet hassas terazi, Kulp ilçesi Akdoruk Mahallesi’nde ise 162 bin kök kenevir bitkisi ve 4 kilogram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Ele geçirilen toplam 177 bin 495 kök kenevir ve skunk bitkisi numune alinmasi sonrasi imha edildi. Operasyonda yakalanan 2 süpheli ise, adli islemleri tamamlanmak üzere Cumhuriyet Bassavciligina sevk edildi.
Kaynak: İHA