Depremde Bacagini Kaybeden Genç Kiz, Protez Bacakla Hayata Tutundu

Kahramanmaras merkezli depremlerde enkazda 8 saat kaldiktan sonra sol bacagini kaybeden genç kiz hem yeni bir eve hem de protez bacagina kavustu.

Depremde Bacagini Kaybeden Genç Kiz, Protez Bacakla Hayata Tutundu
Türkoglu ilçesi Sekeroba Mahallesi’nde ikamet eden Bolat ailesine tamamlanan deprem konutu teslim edildi. Bir hayirsever de, 6 Subat depreminde 8 saat göçük altinda kaldiktan sonra çikartilan ve tedavi sonrasinda sol ayagi kesilen 17 yasindaki Beyza Bolat’in protez bacagini üstlendi, Beyza’nin yürüme hayalini gerçeklestirdi. Baska bir hayir sahibi gurbetçi ise yurt disindan elini uzatarak Bolat ailesinin evinin esyalarini karsiladi.

Beyza’nin protez ayaginin temin edilmesine yardimci olan Kahramanmaras Dagcilik Kulübü Baskani Büsra Tecirli de Beyza Bolat ve ailesine umut isigi olduklari için mutlulugunu ifade etti.

Tecirli, "Enkazdan çikarilip hastaneye gidip ve sonrasinda hastane mücadelesi gördük. Tek bacagini kaybetti çok üzülmüstü tek hayali polis olmakti. Herkese kendisini kapatmisti biz mücadelemizi verdik. Protez bacagini bir hayir sahibi karsiladi. Baska bir hayir sahibi ise evdeki bütün esyalari temin etti" dedi.

Depremzede genç kiz Beyza ise, "Biz kardesimle uyaniktik sarsintiyla uyandik. Ben kafami çarpip bayilmisim. Uyandigimda etraf karanlikti. Vücudumun yarisi enkaz altindaymis. Proteze karsiydim sonradan sonraya protezi taktim ve alismaya çalistim. Su anda iyiyim, mutluyum, evimiz de oldu ve esyalarimiz da oldu. Büsra ablama çok tesekkür ediyorum bize çok destek oldu" diye konustu.

Kaynak: İHA