Denizli Büyüksehirin Halk Danslari Festivali Kentin Dört Bir Yaninda Devam Ediyor

Denizli Büyüksehir Belediyesi 18. Uluslararasi Halk Danslari Festivali tüm hiziyla devam ederken, Adalet Parki, Yenisehir, Esentepe ve TOKI Babadaglilar Sitesi’nde düzenlenen gösteriler göz doldurdu. Hirvatistan Istanbul Baskonsolosu Dr. Ivana Zerec’in de katildigi programda konusan Baskan Çavusoglu, “‘Yurtta baris, dünyada baris’ siariyla bir aradayiz” dedi.

Denizli  Büyüksehirin Halk Danslari Festivali Kentin Dört Bir Yaninda Devam Ediyor


Denizli Büyüksehir Belediyesi tarafindan 18’incisi düzenlenen Uluslararasi Halk Danslari Festivali coskusu besinci gününde, Adalet Parki, Yenisehir, Esentepe ve TOKI Babadaglilar Sitesi’nde düzenlenen gösterilerle devam etti. Binlerce vatandasin akin ettigi programlarda vatandaslarin festival coskusuna Baskan Bülent Nuri Çavusoglu da eslik etti. Halk danslari sanatçilarinin renkli kiyafetleriyle adeta görsel bir sölene dönüstürdügü programlara katilan binlerce vatandas farkli ülkelerin sahneledigi kültür sölenini ilgiyle izledi. Hirvatistan Istanbul Baskonsolosu Dr. Ivana Zerec de Adalet Parki’nda düzenlenen gösteriye katildi.

Yenisehir ile Adalet Parki programlarini takip eden Baskan Bülent Nuri Çavusoglu, büyük ilgi ve sevgi gösterisiyle karsilandi. Hirvatistan Istanbul Baskonsolosu Dr. Ivana Zerec burada yaptigi konusmada, Denizli’de olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duydugunu kaydetti.

Zerec, “Bu güzel organizasyona katilan, emek veren tüm gruplari ve bu güzel organizasyonu düzenleyen Denizli Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Zerec konusmasinin ardindan günün anisina Baskan Çavusoglu’na özel el yapimi kravat hediye etti. Kravatin Hirvatlarin icat ettigini hatirlatan Baskonsolos Zerec daha sonra Hirvatistan halk danslari grubu ile beraber Baskan Çavusoglu ile günün anisina hatira fotografi çektirdi.

“Yurtta baris, dünyada baris”

Baskan Bülent Nuri Çavusoglu ise burada yaptigi konusmada, festivalin kentte pek çok güzelligi yasattigina dikkati çekti. Baskan Çavusoglu, “Sanat sayesinde dünyanin hangi ülkesinde olursaniz olun diliniz, dininiz, irkiniz, mezhebiniz her ne olursa olsun ayni sofrada bulusabiliyor, ayni yerde gülebiliyor, ayni yerde eglenebiliyorsunuz. Bu ülkenin kurucusu ve kurtaricisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dedigi gibi ‘Yurtta baris, dünyada baris’ siariyla bir arada, el ele bütün dünya halklariyla beraber kardesçe yasamak üzere çikilan bu yolculuk sanatin en temel taslarindan biridir. Tüm dünyanin takdirle izledigi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmus oldugu bu cumhuriyeti de sonsuza kadar yasatacagimizdan da ve bunun için üstümüze düsen ne varsa yapacagimizdan da kimsenin süphesi olmasin” diye konustu.



Gösterinin Gala programi yarin aksam olacak. 26 Temmuz Cuma günü saat 20.30’da Bozkurt Pazar Meydani, 21.00’da ise Çardak Cumhuriyet Meydani’nda gösteri devam edicek. Son olarak ise 21.00’da Bagbasi Eski Belediye Hizmet Binasi Önü ile Zeytinköy Ticaret Borsasi Ilkögretim Okulu’nda olucak. Son gün ise 27 Temmuz Cumartesi günü Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, Özay Gönlüm Salonu’nda son bulacak.
Kaynak: İHA