Cumhurbaskanligi Tarafindan Yapilan Atama Kararlari Resmi Gazete'de

Cumhurbaskanligi tarafindan yapilan atama kararlari Resmi Gazete’de yayimlandi. Karar ile birlikte bakan yardimcisi, büyükelçi, rektör ve üst kademe kamu yöneticiliklerine atamalar gerçeklestirildi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasi ile yayimlanan karara göre, Saglik Bakanligi Bakan Yardimcisi Tolga Tolunay görevden alindi, yerine ise Halim Özçelik atandi. Sudan Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiligine ise Fatih Yildiz atandi. Ayrica Saglik Bakanliginda, Saglik Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Sali Yildirim, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Celal Sahin, Teftis Kurulu Baskani Davut Eker ve Saglik Yatirimlari Genel Müdür Yardimcisi Dursun Duyar görevden alindi. Saglik Hizmetleri Genel Müdürlügüne Hasan Basri Velioglu, Saglik Bilgi Sistemleri Genel Müdürlügüne Mustafa Mahir Ülgü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlügüne Ülker Kugu, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlügüne Ismail Öztürk ve Teftis Kurulu Baskanligina ise Erkan Hacifazlioglu atandi.

Karar ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginda 2 il müdürü görevden alindi ve 21 yeni il müdürü atandi. Bakanlikta Çanakkale Il Müdürü Muhammet Mermer ve Çankiri Il Müdürü Hasan Tahsin Yildirim görevden alindi. Adana Il Müdürlügüne Mustafa Gökboga, Agri Il Müdürlügüne Ertaç Baki, Aksaray Il Müdürlügüne Nurettin Ulas, Balikesir Il Müdürlügüne Emine Böçkün, Bayburt Il Müdürlügüne Salih Köse, Burdur Il Müdürlügüne Mustafa Çakir, Çankiri Il Müdürlügüne Abdulhaluk Longa, Düzce Il Müdürlügüne Sezgin Küçüktepe, Gaziantep Il Müdürlügüne Nigde Il Müdürü Umut Zeybek, Gümüshane Il Müdürlügüne Cengiz Maden, Hatay Il Müdürlügüne Süleyman Yildirim, Isparta Il Müdürlügüne Hüseyin Güçlü, Kars Il Müdürlügüne Mustafa Tosunoglu, Kirikkale Il Müdürlügüne Çigdem Açikyildiz Kazel, Kirsehir Il Müdürlügüne Murat Konan, Kilis Il Müdürlügüne Emre Çalgan, Nevsehir Il Müdürlügüne Mahmut Selçuk, Sakarya Il Müdürlügüne Zekeriya Selamet, Siirt Il Müdürlügüne Sabri Sidar, Sinop Il Müdürlügüne Zeki Yildirim ve Sanliurfa Il Müdürlügüne Can Kayhan Özok atandi.

Kültür ve Turizm Bakanliginda ise Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdür Yardimcisi Seyit Ahmet Arslan, Tanitma Genel Müdür Yardimcisi Cengiz Aydin ve Personel Genel Müdür Yardimcisi Erdal Aydin görevden alindi. Bakanlikta, Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardimciligina Erkan Tarhan, Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdür Yardimciligina Betül Kiminsu, Ebru Akyol Zor ve Basmüfettis Bora Dündar, Kütüphaneler ve Yayimlar Genel Müdür Yardimciligina Destek Hizmetleri Dairesi Baskani Abdulsamet Tas, Yatirim ve Isletmeler Genel Müdür Yardimciligina Yusuf Seven ve Elçin Simsek Öncü, Yasayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdür Yardimciligina Serkan Emir Erkmen ve Vildan Satik, Tanitma Genel Müdür Yardimciligina Aybala Yesim Dalkiliç, Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardimciligina Necran Metin, Personel Genel Müdür Yardimciligina Fatih Mehmet Özveren ve Feyzullan Çiftçi, Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardimciligina Baris Uzunoglu, Destek Hizmetleri Genel Müdür Yardimciligina Muhammed Ali Günes ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardimciligina Ahmet Volkan atandi. Yine Bakanlikta açik bulunan Tokat Il Kültür ve Turizm Müdürlügüne ise Abdi Dölek getirildi.

Milli Egitim Bakanliginda ise Tokat Il Milli Egitim Müdürü Ahmet Özdemir ve Ardahan Il Milli Egitim Müdürü Erhan Bulut görevden alindi. Yerlerine ise Tokat Il Milli Egitim Müdürlügüne Hüseyin Kir ve Ardahan Il Milli Egitim Müdürlügüne ise Yusuf Uzanti atandi.

Karar ile birlikte Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanliginda açik bulunan is müfettisliklerine yapilan yeterlilik sinavinda basari gösteren Is Müfettis Yardimcilari Mehmet Akif Akçali ve Hasan Korkmaz atandi. Türkiye Is Kurumu Genel Müdürlügüne açik bulunan yönetim kurulu üyeligine ise Bugra Yildirim getirildi.

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi Baskan Yardimciligi görevine devam eden Sayit Yusuf’un yerine ise Fatih Gürkan atandi.

11 üniversiteye rektör atamasi yapildi

Cumhurbaskani Erdogan’in imzasi ile yayimlanan karar ile birlikte Yüksekögretim Kurulu Üyeligine Üniversitelerarasi Kurulca seçilen Prof. Dr. Metin Topcuoglu atandi. Ayrica Anadolu Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Fuat Erdal, Bingöl Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Erdal Çelik, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Bayram Yilmaz, Hacettepe Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Semih Aktekin, Selçuk Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Hüseyin Yilmaz, Istanbul Kent Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Mehmet Necmettin Atsü, Istanbul Nisantasi Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Aysegül Komsuoglu Çitipitioglu, Mudanya Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Emin Karip, Ostim Teknik Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Murat Ali Yülek ve Özyegin Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Baris Tan atandi.
Kaynak: İHA