Çukurova Uluslararasi Havalimani Açilisa Hazir

İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan, 10 Agustos 2024 tarihinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açilisi gerçeklestirilecek olan Çukurova Uluslararasi Havalimani’ndaki son hazirliklari inceledi, havalimaninda faaliyet gösterecek olan kurum ve kuruluslarin temsilcileriyle koordinasyon toplantisi gerçeklestirdi.

Çukurova Uluslararasi Havalimani Açilisa Hazir
Vali Pehlivan baskanliginda gerçeklestirilen toplantida altyapi, üstyapi çalismalari tamamlanan ve açilis günü belirlenen havalimaninin, genel güvenligi, isleyisi, iç ve dis hatlarda verilecek olan hizmetler, havalimani bünyesinde faaliyet gösterecek olan kamu kurumlarinin yerlesimi, personel yapisi, yerine getirecekleri is ve islemler, birimler arasi koordinasyon ve ilgili çesitli hususlar degerlendirildi, hazirliklar gözden geçirildi.

Toplantinin ardindan Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet, havalimani içerisinde ve çevresinde incelemelerde bulundu, yürütülen çalismalar ve isleyis hakkinda ilgililerden bilgiler aldi. Havalimani yerleskesi içerisinde bulunan Jandarma Koruma Tabur Komutanligini ziyaret etti.

Vali Pehlivan’a, Vali Yardimcisi Adem Yilmaz, Tarsus Kaymakami Mehmet Ali Akyüz, Il Emniyet Müdürü Kâmil Karabörk, Il Jandarma Komutani Vekili Mehmet Özkul, Sahil Güvenlik Komutan Vekili Fecri Yilmaz, DHMI Havaalani Müdürü Seracettin Yildirim, Favori Air-Port Isletme Müdürü Oguz Oflaz, Havalimani Koordinatörü Ugur Hizal ve ilgili diger kurum ve kuruluslarin temsilcileri eslik etti.
Kaynak: İHA