CHP Genel Baskani Özel Açiklamasi 'Yaparsa Bozbey Yapar'

CHP Genel Baskani Özgür Özel, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey’in çiftçilerin magduriyetini gidermek için harekete geçtigini açiklayarak, “Hem üreticiyi magdur halde birakmayacagiz hem de sicak yaz günlerinde kavuna karpuza ulasamayan ailelerin magduriyetini giderecegiz. Tesekkür ediyoruz Mustafa Bozbey’e, tesekkür ediyoruz halkçi belediye baskanimiza” dedi.

CHP Genel Baskani Özel Açiklamasi 'Yaparsa Bozbey Yapar'
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bursa’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Özgür Özel, Mustafakemalpasa ilçesinde halkla bulustu. Ziyarette, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey’in yani sira CHP Genel Baskan Yardimcisi Gökan Zeybek, Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayisoglu, Hasan Öztürk ve Kayihan Pala, CHP Parti Meclisi üyesi Canan Taser, CHP Il Baskani Nihat Yesiltas, CHP Ilçe Baskani Gökhan Demir ve Mustafakemalpasa Belediye Baskani Sükrü Erdem de hazir bulundu.

Özgür Özel, Bursa’da bulunmaktan büyük mutluluk duydugunu dile getirdi. Genel siyasetin yaninda Bursa özelinde de mesajlar veren Genel Baskan Özgür Özel, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaskani olan Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Köylü milletin efendisidir’ sözlerini hatirlatti. Son dönemde milletin efendisi olan köylülerin zor durumda oldugunu anlatan Özel, “Kendi kendine yetebilecek, dünyayi doyurabilecek bu ülkede çiftçiler magdur edildi. Karacabey ve Mustafakemalpasa ovalarinin en önemli geçimlerden olan domates 2 liraya düsünce üzülmüstük. Bugün 1.75 liraya üreticiden domatesi aliyorlar. Bostanlar kavun ve karpuz dolu. 2 liraya karpuzu, 4 liraya kavunu yine de alan yok. Buradan bir müjde verecegim. Kavun ve karpuz üreticilerine sesleniyorum. Hiç korkmayin. Mustafa Baskan ile konustuk. Sözü aldik. Tarlada bir tek kavun ve karpuz birakmayacagiz. Büyüksehir Belediye Baskanimiz hepsini aliyor. Hem kavun-karpuz üreticisini magdur halde birakmayacagiz hem de sicak yaz günlerinde kavuna karpuza ulasamayan ailelerin magduriyetini giderecegiz. Tesekkür ediyoruz Mustafa Bozbey’e, tesekkür ediyoruz bu halkçi belediye baskanimiza. Seçim öncesi ‘Yaparsa Bozbey yapar’ deniyordu. Simdi kavun ve karpuz tarlada kaldi. Bostani Bozbey kaldiriyor. Yaparsa Bozbey yapar” dedi.

“Baskanlarimizin yüzünü öne egdirmeyiz”

Vatandasa hizmet etmenin kolay olmadigini dile getiren Özgür Özel, belediyelerin zor sartlarda ve büyük borçlarla devralindigini söyledi.

SGK borçlarinin belediyelere giden Iller Bankasi ödeneginden kesilmesi konusuna da deginen Özel, “Hangi görüste olursa olsun ‘madem benim partim seçimi kazanamadi, hepsine ceza veriyorum. Parayi kesiyorum’ deniliyor. Yani yemegi onlar yedi, hesabi simdi ‘siz ödeyeceksiniz’ deniliyor. ‘Hem bu dönemi ödeyeceksiniz hem geçmisi temizleyeceksiniz’ denmek isteniyor. Hizmetin aksamasi, vatandasin CHP’ye oy verdigine pisman olmasi amaçlaniyor. Çok beklersin, çok beklersin, çok beklersin. ‘Parayi yollamayayim, çöpleri toplamasinlar, hizmet yapamasinlar’ deniyor. Biz buraya mazeret üretmeye gelmedik. Icap ederse hepimiz çikariz, çöpleri elimizle toplariz ama yine de baskanlarimizin yüzünü öne egdirmeyiz. Kim veriyor bu akillari bilmiyorum. Bu bir mali darbe girisimidir. Milletin seçtiklerini hizmet edemez noktaya getirmek, geçmisten gelen borçlari faiziyle tahsilata koymak, hizmet ettirmemek, milleti yönetilmeyen belediyeye mahkûm etmeye çalismak mali darbe girisimidir. Bu milletin seçtiklerine darbe yapmaya kalkmayin. Bu milletin seçtiklerine, millet sahip çikacak” diye konustu.

Konusmanin sonunda CHP Genel Baskani Özgür Özel’e günün anisina 16 sirt numarali Mustafakemalpasaspor formasi hediye edildi. Genel Baskan Özgür Özel daha sonra ‘Baskan Bozbey Burada’ otobüsünü ziyaret ederek Baskan Mustafa Bozbey’den proje hakkinda bilgi aldi.
Kaynak: İHA