CHP Genel Baskani Özel Açiklamasi 'Anketlerde En Az 4.5 Puan Öndeyiz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Özgür Özel, son seçimlerden bu yana üye sayilarinin arttigini söyleyerek, “Her hafta 10 bin üye kaydediyoruz. Bunun 8 bini genç üyeler. Bu parti daha 31 Mart seçimlerine kadar her 4 gencin 3’ü yurt disina gitmek istiyorum diyen, artik bu ülkeden umudunu kesen gençlerin bir seçim daha beklemeye karar vermesine vesile olmustur” dedi.

CHP Genel Baskani Özel Açiklamasi 'Anketlerde En Az 4.5 Puan Öndeyiz'
Bir dizi program için Bursa’ya gelen CHP Genel Baskani Özgür Özel, CHP Yildirim Ilçe Baskanligi’nda üye katilim törenine katildi.

Törende konusan Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi ailesi hizla büyüyor. Seçim aksami kürsüden sunu söylemistim, dedim ki ‘O yüzde 25 tavan artik kirildi. Artik Cumhuriyet Halk Partisi’nin önündeki engeller kalkti. Bundan sonra hizla büyümeye, hizla güçlenmeye devam edecegiz’ dedim. O gün de söyledim. Türkiye’nin dört bir yaninda, 81 ilinde 973 ilçede söylüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi herhangi bir parti degildir. Cumhuriyet Halk Partisi cumhuriyetten önce kurulmus, kurtulusu örgütleyenlerin Kuvayi Milliyecilerin, Anadolu ve Rumeli Hukuk cemiyetlerinin, canlarini ortaya koyarak vatanini savunanlarin ve canlari pahasina bu ülkeyi kuranlarin kurdugu partidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurdugu partidir. O yüzden gittigim her yerde sadece Cumhuriyet Halk Partililerin degil, hangi siyasi görüsten olursa olsun bu parti herkesin babaevidir diyorum. Bugün AK Partililer için MHP’liler için tüm siyasi partiler için o gündür ve babaevinin kapilari ardina kadar açiktir. Simdi o babaevine gelenler var. Bugün Yildirim’da 600 kisi kostu babaevine geldi. Kimse daha niye önceden gelmedin demedi, niye gittin demedi” seklinde konustu.



“En düsük ankette 4.5 puan öndeyiz”

Seçimlerden birinci parti olarak çiktiklarini ve anketlerde 4.5 puan önde olduklarini belirten Özel, “Size verecegim müjde sudur ki her hafta 10 bin üye kaydediyoruz. Bunun 8 bini genç üyeler. Bu parti daha 31 Mart seçimlerine kadar her 4 gencin 3’ü yurt disina gitmek istiyorum diyen, artik bu ülkeden umudunu kesen gençlerin bir seçim daha beklemeye karar vermesine vesile olmustur. 1.8 puan farkla birinci partiydik. Nisanda 2’nin üzerine çikti, mayista 3.5 puan oldu, haziranda 4.5 puan oldu. Dün ve bugün 3 büyük anket sirketi temmuz anketlerini açikladi, en düsügünde 4.5 puan öndeyiz. Bir digerinde 5.5 puan öndeyiz. Bir digerinde 8 puan öndeyiz. Gece yatarken yarin acaba ne olacak diye düsünmeyecegiz. Seçimi yillar öncesinden garanti edecegiz. Bunun yolu her birimizin bu inançta olmasidir. Aramizdaki kardesligi pekistirmeli, mesafeleri daraltmali, omuz omuza vermeli, kol kola girmeli, partinin basarisi için hep birlikte yilmadan çalismaliyiz. Küskünlüklere, kirginliklara, kizginliklara, kisisel beklentilere feda edilecek bir dönemde degiliz” ifadelerini kullandi.

“Bursa’yi kazanan birinci parti oluyor”

Yerel seçimlerde Bursa’yi kazandiklarini, bir sonraki seçimlerde ise Yildirim’i da kazanarak iktidar olacaklarini söyleyen Özel, “Bakin 47 yil sonra Bursa’yi aldik. 47 yil sonra parti yeniden birinci parti oldu. 47 yil önce Bursa’yi kazanirken Bülent Ecevit de Türkiye’de partisini birinci parti yapmistir. O günden bugüne birinci parti olamamistik. Bursa’yi alan birinci parti oluyor. Yildirim’i alan iktidar oluyor. Yildirim’i alacagiz, iktidara gelecegiz. Ben örgütümüze inaniyorum, güveniyorum. Milletvekillerimizle, parti üyelerimizle birlikte hepimizin bu büyük zaferi kazanacagimiza, yine yüzümüzü güldürecegimize inaniyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA