Büyüksehrin Ücretsiz YKS Tercih Danismanligi Hizmetine Gençlerden Yogun Ilgi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür A.S. (KAYMEK) Huzur Çinari Aile Danismanlik ve Rehberlik Merkezi, üniversite adaylarina YKS tercih sürecinde sundugu ücretsiz danismanlik merkezi gençler tarafindan yogun ilgi görüyor.

Büyüksehrin Ücretsiz YKS Tercih Danismanligi Hizmetine Gençlerden Yogun Ilgi
Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin egitim ve mesleki kurslarda kentin 6’nci üniversitesi niteliginde faaliyet gösteren kurulusu Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür A.S., uzman egitimci kadrosu ile Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in egitime verdigi önem dogrultusunda hizmetlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda, ögrenci dostu hizmetleri ile takdir toplayan Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç yönetimindeki Kayseri Büyüksehir Belediyesi, KAYMEK birimi marifetiyle okula destek ve sinava yönelik ücretsiz kurslarinin yani sira tercih süreçlerinde de ögrencilere katki sagliyor.

Bu kapsamda KAYMEK A.S. Huzur Çinari Aile Danismanlik ve Rehberlik Merkezi, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) sonuçlarina göre üniversite tercihi yapacak gençlere ücretsiz danismanlik hizmeti veriyor.

Yogun bir maratonu Büyüksehir Belediyesi KAYMEK A.S.’nin ücretsiz kurs ve rehberlik hizmetleri ile daha rahat bir sekilde tamamlayan ve üniversite hayallerine bir adim daha yaklasan gençlerin dogru tercih yapabilmesi için rehberlik hizmetini baslatan Büyüksehir, 25 Temmuz-2 Agustos tarihleri arasinda YKS Tercih Danismanligi hizmeti vermeye basladi.

Büyüksehirden 3 Farkli merkezde ücretsiz danismanlik hizmeti

Büyüksehir Belediyesi, ögrencilere ve ailelerine yönelik ücretsiz danismanlik için Hunat Hatun Medresesi, KAYMEK Ihtisas Merkezi ve Beyazsehir Sosyal Yasam Merkezi olmak üzere üç merkezde hizmet veriyor.

Hunat Hatun Medresesi’nde KAYMEK’in uzman egitimci kadrosundan destek alan üniversite ögrencisi adaylar, bu hizmetten duyduklari memnuniyeti dile getirdiler.

Tercih yapacak adaylardan Elif Sahin, Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin bu organizasyonundan sosyal medya hesabi üzerinden haberdar olup geldigini belirterek, “Bugün geldim ve burada çalisan güler yüzlü görevlilerden çok memnun oldum, bizlerle çok iyi ilgilendiler, çok tesekkür ederim” dedi.

Burcu Yücel de Kayseri’de yasadigini ifade ederek, “Buraya gelince ne kadar yararli oldugunu fark ettim, çok da memnun kaldim bu hizmetten. Hayati bir önem arz ettigini düsünüyorum. Tercih yapacaklar, hatta tercih yapmamayi düsünenlerin gelmesini tavsiye ederim. Büyüksehir Belediyesi’ne çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

“Kafamizin karisik oldugu dönemde elimizden tuttugu için tesekkür ederiz”

Hunat Hatun Medresesi’nin önünden geçerken afisi görüp geldigini söyleyen Nuh Durmus ise “Sag olsunlar bana yardimci oldular, rehberlik ettiler. Kayseri Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür ederim” derken, adaylardan Yusuf Yumutkan bu sene üniversite sinavina girdigini, tercih yapmak için İçel’den Kayseri’ye geldigini anlatti. Aldigi hizmetten memnun oldugunu vurgulayan Yumutkan gençlerin, kendileri için stresli ve kafalarinin karisik oldugunu ifade ettikleri bir dönemde ellerinden tuttugu için emegi geçenlere tesekkür etti.

Psikolojik Danisman Seyda Himmetoglu ise burada gençlerin tercih döneminde yaninda olduklarini, Hunat Hatun Medresesi’nin yani sira Ihtisas Merkezi ve Beyazsehir Sosyal Yasam Merkezi’nde de bu tercih merkezinin devam ettigini söyledi.

Himmetoglu, gençlerin gönül rahatligi ile gelip sorularinin yanitlarini aldigini kaydederek, ailelerin ve gençlerin bu dönemde yaninda olduklarini söyledi.



YKS Tercih Danismanligi Merkezleri yogun ilgi görüyor

YKS Tercih Danismanligi Merkezleri, ilk gün gençlerin yogun ilgisiyle karsilandi. Rehber ögretmenler esliginde, gençlerin tercihlerini kolay ve isabetli bir sekilde yapmalari için üç merkezde 10.00 - 20.00 saatleri arasinda ücretsiz tercih danismanligi hizmetinden, YKS tercih sürecinde olan ve dileyen tüm vatandaslar yararlanabiliyor. Büyüksehir’in YKS Tercih Danismanligi hizmeti ile ilgili detayli bilgiye ise 0534 276 67 41 numarali telefon üzerinden erisebiliyor.
Kaynak: İHA