Büyüksehir Belediyesi Kadin Pide Ustasi Yetistiriyor

Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi’nin ‘Yerinde ögreniyoruz’ projesi kapsaminda Fatih Sosyal Etkinlik Merkezi’nde açilan gastronomi mutfaginda kursiyerlere pide yapimi ile ilgili teorik ve uygulamali egitimler veriliyor.

Büyüksehir Belediyesi Kadin Pide Ustasi Yetistiriyor


Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi ve Pamukkale Halk Egitim Merkezi ortakliginda kadin istihdamini güçlendirmek, kadinlarin meslek edinmesine katki saglamak ve sürdürülebilir alanlarin açilmasina katki saglamak amaciyla hayata geçirilen ‘Yerinde Ögreniyoruz’ projesi ile Denizli’de yasayan kadinlarin gelisimi noktasinda çalismalar ve egitimler tüm hiziyla devam ediyor. Bu güne kadar asçi yardimciligi, pastacilik gibi birçok alanda egitimlerin düzenlendigi Gastronomi mutfaginda yeni dönemde kursiyerlere pide yapimi kurslari ile teorik ve uygulamali egitimler veriliyor.

Büyüksehirin lezzet ustalari göz dolduruyor

Pide yapim kursu ile ilgili bilgi veren Halk Egitim Merkezi Egitmeni Kezban Hirozlu, “Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi tarafindan yaklasik 3 yil önce Fatih Sosyal Etkinlik Merkezimizde kurulan gastronomi mutfaginda yeni dönemde de ‘Pide Yapim Kursu’ baslattik. Pidecilik kursu özellikle pide yapimi konusunda becerilerini gelistirmek isteyen kisilere yönelik baslatilan bir egitim programidir. 3 hafta süren egitim programimizda kursiyerlerimize pide hamuru yapimi, iç harçlarin hazirlanmasi, pide sekillerinin verilmesi, pisirme teknikleri ve sunum konularinda egitimler veriyoruz. Farkli pide türlerini tanima ve pisirme becerilerini gelistirme sansi bulan kursiyerlerimizin özellikle evlerinde çok kolay bir sekilde pide yapabilir hale gelmelerini sagladik. Bunun yani sira farkli dönemlerde açtigimiz Asçi Yardimciligi ve Pastaci Çiragi kurslarimizda yapilmaktadir. Ücretsiz olarak düzenledigimiz kurslarimiza kadinlarimizi bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA