BUÜ, 50. Yilinda Kullanacagi Logoyu Yarismayla Belirleyecek

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ), 2025 yilinda kutlayacagi 50. kurulus yildönümünü özel bir logo tasarimiyla kutlamaya hazirlaniyor. Bu amaçla toplam 50 bin TL ödüllü bir yarisma düzenleyen Üniversite Yönetimi, yarismaya yönelik sartnameyi de internet sitesinde yayimladi.

Türkiye’nin en köklü yüksekögretim kurumlarindan birisi olan Bursa Uludag Üniversitesi, egitim-ögretimde yarim asri geride birakmaya hazirlaniyor. 2024-2025 egitim-ögretim dönemiyle birlikte 50. kurulus yildönümü kutlamalarini da baslayacak olan Üniversite, bu özel yilda yapacagi tüm etkinlikleri yarisma sonunda seçilecek 50. yil logosu ile tanitacak.

Yarim asirlik yolculugu anlatacak

Üniversitenin 50. yilina özel olarak herkesin katilimina açik bir logo yarismasi baslattiklarini açiklayan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz; yarisma için son basvuru tarihinin 15 Eylül 2024 oldugunu, sonuçlarin ise 23 Eylül 2024’te açiklanacagini belirtti.

Prof. Dr. Ferudun Yilmaz; “Üniversitemizin tarihini, basarilarini ve önemli kilometre taslarini vurgulamak ve 50 yillik gelisim öyküsünü bir logo ile belgelemek için 50. Yil Logo Yarismasi düzenledik. Üniversitemizin logosuyla birlikte kullanilacak olan 50. yil logosu ile Bursa Uludag Üniversitesi’nin misyonu, vizyonu, tarihil gelisimi, egitim ve ögretime kattigi deger, son dönemde büyük ivme kazanan Ar-Ge çalismalari ve elbette ögrenci odakli egitim anlayisinin yansitilmasini amaçliyoruz. Üniversitemizin 50 yilini temsil edecek olan logo, 2025 yilinda düzenlenecek olan her türlü etkinlik, duyuru, basili materyal, dijital ortam ve TV programlarinda kullanilacaktir” dedi.

Birinciye 35 bin TL

2024-2025 Akademik yilinin baslamasiyla birlikte logonun tüm organizasyonlarda kullanilacagini bilgisini de paylasan Rektör Yilmaz; “Yarismada birinci seçilecek logo tasariminin sahibine 35.000 TL + basari sertifikasi, ikinciye seçilecek tasarimin sahibine 10.000 TL + basari sertifikasi, üçüncü seçilecek tasarimin sahibine de 5000 TL + basari sertifikasi verilecek. Yarismamizda üç de mansiyon ödülü olacak ve onlar da “Jüri Basari Ödülü Sertifikasi” ile ödüllendirilecek. Ayrica 50 tasarim için “50. Yil Jüri Sergileme Ödülü” sertifikasi verilecek” açiklamasinda bulundu.

Yarismaya katilmak isteyenler tasarimlarini https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdSIYk2UCVGnT-xcuwrV_Q4bwjPRcSJHfOp3YK3szP9FD3HRQ/viewform?usp=sf_link adresine gönderebilecek.
Kaynak: İHA