Bursa Ticaret Borsasi'ndan 2024'Ün Ilk Yarisinda Güçlü Büyüme

Yenilikçi ve proje odakli hizmet anlayisi ile kent ve ülke ekonomisine deger katan Bursa Ticaret Borsasi, 2024 yilinin ilk yarisinda tescil islem hacminde önemli bir basariya imza atti. Bursa TB Yönetim Kurulu Baskani ve TÜRIB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matli, tescil islem hacminin bir önceki yila göre yüzde 39 artisla 18,6 milyar liraoldugunu açikladi.

Bursa Ticaret Borsasi'ndan 2024'Ün Ilk Yarisinda Güçlü Büyüme
Bursa Ticaret Borsasi, 100 yillik köklü geçmisiyle Bursa’nin tarim ve ticaret hayatina yön vermeye devam ediyor. Ocak-Haziran dönemine iliskin tescil islem hacmi rakamlarini açiklayan Bursa TB Yönetim Kurulu Baskani ve Türkiye Ürün Ihtisas Borsasi (TÜRIB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matli, yilin ilk yarisinda güçlü bir büyüme performansi sergilediklerini kaydetti.

2023 yilinda Ocak-Haziran aylarini çerçeveleyen dönemde 13 milyar 379 milyon lira islem hacmi gerçeklestirdiklerini dile getiren Baskan Matli, 2024 yilinin ayni döneminde ise tescil islem hacmini yüzde 39 artisla 18 milyar 609 milyon liraya yükselttiklerini söyledi.



Islem hacminde zirvede zeytin yer aldi

Yilin ilk yarisinda en çok islem gören ürünleri de açiklayan Baskan Özer Matli, Borsa kotasyonuna tabi ürünler arasinda yer alan, Bursa’nin en önemli tarimsal marka degerlerinden zeytinin, 5 milyar 760 milyon liralik hacimle ilk sirada yer aldigini belirtti.

Baskan Matli, zeytini 2 milyar 356 milyon lira ile canli hayvan, 2 milyar 218 milyon lira ile yas sebze-meyve, 2 milyar 181 milyon lira ile et ve 915 milyon lira ile misirin izledigini dile getirdi.

Bursa TB, TÜRIB’de güçlü adimlarla ilerliyor

Bursa Ticaret Borsasi, ülkenin dört yanindaki alicilari ve saticilari tek bir merkezi platformda bulusturan, tarim sektörünün dijitallesmesininmiladi kabul edilen Türkiye Ürün Ihtisas Borsasi’nda (TÜRIB) da aktif rol oynamaya devam ediyor. TÜRIB Elektronik Ürün Piyasasi’nda Ocak-Haziran döneminde Bursa TB acente kaydindaki müsteri islem hacminin 521 milyon 130 bin lira olarak gerçeklestigini açiklayan Baskan Özer Matli, yilin ilk 6 ayindaki islem hacmiyle diger borsalar arasinda alimda 7. sirada yer alma basarisi gösterdiklerini vurguladi. Bursa TB acente kaydindaki müsteri sayisini da geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 15 artirarak TÜRIB’deki güçlü varliklarini pekistirdiklerinin altini çizen Özer Matli, bu dönemde acente kaydindaki müsterilerin en çok islem gerçeklestirdigi ürünlerin sirasiyla misir, arpa, bugday ve zeytin oldugunu kaydetti.

“Güven ve deneyimle büyüyoruz”

Yilin ilk yarisindaki tescil islem hacmi performansini degerlendiren Bursa TB Yönetim Kurulu Baskani ve TÜRIB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matli, “Bursa Ticaret Borsasi olarak, 100 yillik geçmisimizle ülkemiz tarim ve ticaretine katki saglamaya devam ediyoruz. Elde ettigimiz yüzde 39’luk islem hacmi artisi, üreticilerimizin ve tüccarlarimizin bize duydugu güvenin bir göstergesi oldugu gibi, bölge ekonomimizin de ne denli dinamik ve güçlü oldugunu ortaya koymaktadir. Borsa olarak hedefimiz, bir asra ulasan tecrübemiz ve altyapimizla, yenilikçi ve sürdürülebilir yaklasimlarla üyelerimize en yüksek standartlarda hizmet sunmak ve bölge ekonomisine katkida bulunmaya devam etmektir. Bu yolda emegi geçen tüm üyelerimize ve çalisanlarimiza tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA