Bursa Festivali'nde 'Zeki Müren' Gecesi

62. Uluslararasi Bursa Festivali, nostalji ve modernizmi bir araya getiren iki muhtesem konserle devam etti.

Bursa Festivali'nde 'Zeki Müren' Gecesi
Bursa Büyüksehir Belediyesi adina BKSTV tarafindan Atis Grup sponsorlugunda düzenlenen festivalde, Türk Sanat Müzigi’nin degerli sesi Bekir Ünlüataer ve baglama virtüözü Erdal Akkaya, dinleyicilere unutulmaz anlar yasatti. Kültürpark Açikhava Tiyatrosu’nda gerçeklesen konserde, Bekir Ünlüataer Zeki Müren’in unutulmaz sarkilarini seslendirdi. Ünlüataer, “Kahir Mektubu” ile basladigi konserinde “Bir Demet Yasemen” ve “Inleyen Nagmeler” gibi sanat günesi Zeki Müren’in klasiklesmis eserlerini büyük bir özen ve saygiyla dinleyicilere sundu. Ünlüataer’in performansi izleyenlerden büyük alkis aldi. Sanatçinin, Zeki Müren’in müzikal mirasini onurlandiran ve yasatan performansi, izleyicilerin begenisini kazandi. Sanat günesinin muhtesem eserleriyle sahne alan Ünlüataer, seyircilerin bitmek bilmeyen alkislari üzerine “Manolyam” sarkisini da seslendirdi.

Yildirim’dan senfoni ve baglama ezgileri yükseldi

Öte yandan Bursa Festivali çerçevesinde Yildirim Cazibe Merkezi Açikhava Tiyatrosu’nda sahne alan baglama virtüözü Erdal Akkaya ise Berlin Filarmoni Orkestrasi ve Deutschen Oper müzisyenlerinden olusan Berlin Senfoni Oda Orkestrasi ile büyüleyici bir performans sergiledi. Akkaya ve Berlin Senfoni Oda Orkestrasi, modern müzigin essiz tinilariyla izleyicilere unutulmaz bir aksam yasatti. Konserin sonunda izleyiciler, sanatçilari dakikalarca ayakta alkislayarak begenilerini gösterdi.

Bursa Festivali, Türk Sanat Müzigi’nin nostaljik ezgileri ve modern klasik müzigin birlesimiyle sanatseverlere unutulmaz bir gece yasatti. Gecede, BKSTV Genel Sekreteri Fehim Ferik, muhtesem gece için Ünlüataer’e tesekkür etti.
Kaynak: İHA