Bursa'da Kaçak Göçmenleri Kalacak Yer Temin Edip, Çalistiran 4 Kisi Gözaltina Alindi

Bursa’da yabanci uyruklu sahislara kalacak yer temin ederek bir is yerinde çalistirdigi tespit edilen 4 süpheli ve 41 yabanci uyruklu sahis, polisin düzenledigi operasyonla gözaltina alindi.

Bursa'da Kaçak Göçmenleri Kalacak Yer Temin Edip, Çalistiran 4 Kisi Gözaltina Alindi
Bursa Il Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü ekiplerince kaçak göçmenlere yönelik çalisma baslatildi. Yapilan çalismada yabanci uyruklu sahislara kalacak yer temin ederek, Nilüfer ilçesi Fethiye Mahallesi’nde bir is yerinde çalistirdigi tespit edilen 4 süpheli takibe alindi. Ekipler yaptiklari baskinda 41 yabanci uyruklu sahisi ve 4 süpheliyi kiskivrak yakaladi. Gözaltina alinan H.B., Z.A., Z.J. ve A.K. ifadesinin ardindan adliyeye sevk edildi. Süphelilerden H.B. çikarildigi mahkemece tutuklanirken, diger 3 süpheli adli kontrol sarti ile serbest birakildi.

Öte yandan, Il Göç Idaresi Müdürlügüne sevk edilen 41 yabanci uyruklu sahistan 22’sinin kaçak yollardan ülkeye giris yaptigi, 8’inin farkli illere kayitli geçici koruma kimlik belgeleri oldugu, 11 sahsin ise Bursa iline kayitli geçici koruma kimlik belgeleri oldugu tespit edildi.
Kaynak: İHA