Burhaniye 5. Kitap Fuari Ikinci Gününü Geride Birakti

Burhaniye 5. Kitap Fuari’nda kültürlerin dogayla bulustugu Burhaniye’de ikinci gün etkinlikleri, bes ayri noktada hiz kesmeden devam etti. Ören Meydan’da Tombaz Ensemble Müzik Grubu’nun müzik dinletisiyle baslayan etkinlikler Iskele Meydani, Ören Amfi Tiyatro, kitap fuari alani ve Özgürlük Parkin’da da yapildi.

Burhaniye 5. Kitap Fuari Ikinci Gününü Geride Birakti
Etkinlikler dahilinde Ören Meydani’nda devam eden söylesilerde ikinci günün ilk konugu Yazar Sinan Yagmur’du. ‘’Bir Asik Veysel Yolculugu’’ adli söylesi, baglama esliginde Anadolu’nun ezgilerini izleyicilerle bulusturdu. Yagmur’un hikayelerle zenginlestirdigi programi izleyicilere keyifli anlar yasatti.

Ören Meydaninda ‘Hasretinden prangalar eskittim’ diyerek askini ve özlemini anlat Ahmet Arif’in hatiratini, Yazar ve Sair Seyhmus Diken anlatti. Fuarin ikinci günündeki etkinlikte Fuar Koordinatörü Sinan Karahan moderatörlügünde, Ahmet Arif’i anlatan belgesel gösterimiyle söylesi gerçeklestirildi.

Oyuncu ve yazar Orhan Aydin’in da katildigi söylesi izleyenlere keyifli anlar yasatti. Diken ve Aydin, fuar alaninda sevenlerinin kitaplarini imzaladi.

Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu (BBKT) Ören Amfi Tiyatroda, Muzaffer Izgü’nün Sinir adli oyununu tiyatro severlerle bulusturdu. Amfi tiyatroda ilk tiyatro oyununu, ev sahibi BBKT ekibi sanatseverlere sundu. Basarili oyuncu kadrosuyla adindan her etkinlikte söz ettiren BBKT ekibi, Sanat Yönetmeni Ugur Mamuk ve Ender Kurt yönetmenliginde izleyicilere unutulmaz bir gece daha yasatti.

Ünlü sunucu, editör, yazar ve arastirmaci gazeteci Mine Özbek Iskele Meydani’nda Kontrolsüz Göç ve Kaçaklar adli söylesiyi gerçeklestirdi. Özbek, ülkedeki düzensiz göç, kaçak göçmenler ve yabanci uyruklu siginmacilar hakkinda konustu.

Burhaniye 5. Kitap Fuari yazlik sinema gösteriminde Hosçakal Yarin filmi vardi. Fuar konuklarindan sinema oyuncusu, yönetmen ve siyasetçi Berhan Simsek ve senarist, yönetmen Reis Çelik izleyicilerle birlikte filmi izledi. Simsek filmin basrolüyken, yönetmen koltugunda da Çelik oturmustu. Yazlik sinema keyfinin ardindan, Fuar Koordinatörü Sinan Karahan yönetiminde Berhan Simsek, Reis Çelik ve Orhan Aydin sinemaseverlerle birlikte söylesi gerçeklestirdi.

Türk Halk Müziginin usta sanatçisi Tolga Çandar, Ören ve Iskele meydanlarinda türkü sevenlere özgün müzigiyle keyifli anlar yasatti. Anadolu’nun bütün ezgilerini tasiyan türküleri ile Tolga Çandar dinleyicilere unutulmaz anlar yasatti.

Kültür ve sanat dolu Burhaniye 5. Kitap Fuari ikinci günü, türküler esliginde sonlandi.
Kaynak: İHA