Bölgesel Kilolara Ameliyatsiz Çözüm Açiklamasi Radyofrekans Yöntemi

Basen, karin ve bacak gibi bölgesel bölgelerde olusan ve yakilamayan yaglar, cerrahi isleme gerek duymaksizin radyofrekans yöntemi ile parçalanabiliyor.

Bölgesel Kilolara Ameliyatsiz Çözüm Açiklamasi Radyofrekans Yöntemi
Uzmanlar, düzenli spor ve diyet yapilmasina ragmen verilemeyen kilolarin hem saglik hem de estetik görünüm açisindan birçok insan için sorun teskil ettigine dikkat çekiyor. Saglik teknolojisinde yapilan gelismeler sayesinde ise siki ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak isteyenler için radyofrekans tedavisi ön plana çikiyor. Ankara Koru Hastanesinde uygulanan radyofrekans yöntemi ile karin bölgesi, basen ve bacak bölgesinde olusan yaglanmalar 45’er dakikalik toplam 8 seans ile parçalaniyor.

Diyetisyen Sultan Gündogdu Çolak, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, radyofrekans yöntemi sayesinde yag hücrelerinin ve hacminin küçüldügünü ifade ederek, “Bu sayede cilt dokusunun sikilasmasina neden oluyor. Bunun disinda subkutan (derialti) incelmesine ve kirisiklik azalmasina da etki ediyor. Radyofrekans yöntemiyle yapilan çalismalarda elektro mikroskobu ile incelediklerinde dokuda genelde kolajen üretimin arttigini ve kolajende degisiklik yapildigini gösteriyor” dedi.

Uygulanan radyofrekans yönteminin düzenli beslenme ve spor ile mutlaka desteklenmesi gerektigine vurgu yapan Çolak, “Sadece bölgesel inceleme yaptiriyorum ve beslenmeme dikkat etmeyecegim anlamina gelmiyor. Yine saglikli beslenme adi altinda beslenmemize dikkat ediyoruz. Spor yaparsak daha uzun vadede ve daha kalici sonuçlar alabiliriz. Bu kisiye göre degisir. Çok yogun is temposundayim, spor yapamiyorum diyorsa kendi bilecegi is ama diyet kesinlikle önemli. Daha kalici incelme bekliyorsak haftada 2 kere, 45 dakikalik seanslarla bir aylik süreyle uygulamaktayiz” diye konustu.

Diyetisyen Çolak, radyofrekans yönteminin kronik rahatsizliklari olanlara, kalp pili tasiyanlara, hamilelere ve 18 yas alti ila 70 yas üstü vatandaslara uygulanmadigini sözlerine ekledi.

Diyetisyen Sena Aslan ise Elektriksel Kas Uyarimi (EMS) cihazi ile kas kasilmasini sagladiklarini dile getirerek, “Genelde bize basvuran danisanlarimizda ise spor yapabilme motivasyonu olmayanlar ya da spor yapmaya vakti olmaya bireylerde uyguluyoruz. Cihaz basen, kalça, göbek, iç, dis ve arka bacak seklinde çesitli bölgelerde uygulanabiliyor. Cihaz kaslari aktif hale getiriyor, kan akisini hizlandiriyor, metabolizmayi çalistiriyor ve bu sayede de kilo verme sürecine katki sagliyor. Yaralarin iyilesmesi ile kas güçlenmesini sagliyor” seklinde konustu.

EMS cihazinin ardindan Lenf Drenaji sayesinde vücuttaki ödem ve toksik maddeleri vücuttan attiklarini kaydeden Aslan, “Bu cihazlarin tek basina yeterli oldugu söylenemez. Bir diyetisyen olarak sadece bu cihazlarla degil diyet, spor ve bu cihazlarla üçlü kombin olarak yaparsak hayatimizi çok daha verimli hale getiririz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA