Baskan Zeyrek'ten Yerinde Inceleme

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek, Yunusemre ilçesine bagli Uncubozköy Mahallesi sinirlarindan geçen Bozköy Deresi’nde baslayan temizlik çalismasini yerinde inceledi. Baskan Zeyrek, yillardir göz ardi edilen dere yataklarini temizlemeye devam edeceklerini belirterek, “Ilerleyen dönemlerde derelerin kenarlarini dinlenme alani haline getirerek, vatandaslarimizin nefes alacagi alanlar olusturmak öncelikli görevlerimiz arasinda yer alacaktir” dedi.

Baskan Zeyrek'ten Yerinde Inceleme
Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek, Yunusemre ilçesine bagli Uncubozköy mahallesi Bozköy Deresi’nde yürütülen dere temizlik çalismasini yerinde takip etti. Baskan Zeyrek’e, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste ve MASKI Genel Müdürü Talat Postaci eslik etti. Islahi yapilan derenin çevrede yasayan vatandaslar için önemli oldugunu ifade eden Baskan Zeyrek, bu alanin dinlenme alanina dönüstürülmesi için teknik ekiplerin çalismalara baslamasi talimatini verdi.

MASKI ekipleri yillardir göz ardi edilen dereleri temizliyor

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek, Bozköy Deresi’nde yaptigi incelemenin ardindan açiklamalarda bulundu. Baskan Zeyrek, “Uncubozköy mahallesi Bozköy Deresi’nin aktigi yerdeyiz. Burada, MASKI ekiplerimizin çalismalariyla yillardan beri göz ardi edilen, hiçbir sekilde hem bu alanlarin degerlendirilmedigi hem de dereler içerisinde olusan molozlar ile çevre kirliliginin yasandigi, kokunun oldugu, sivrisineklerin olustugu bu derenin temizligini baslattik. Yalnizca Bozköy deresinde degil, ayni zamanda Muradiye mahallemizde, Salihli ilçemiz İçeldere’de ayni çalismalarimiz devam ediyor. Geçtigimiz haftalarda da Aglayan Kaya’dan asagiya inen Kumludere Caddemizi de kapsayan deremizde ayni çalismalari gerçeklestirdik” dedi.



“Manisa’mizin her degeri, her yeri bizim için çok önemlidir”

Tabiat varliklarini korumanin ve Manisa’yi güzellestirmenin öncelikli görevleri arasinda oldugunu söyleyen Baskan Zeyrek, “Derelerimiz yillardan beri göz ardi edilen bir unsurdu. Ama herhangi bir su taskininda çevreye zarar verecegini biliyorduk. Bunlarin önüne geçmek, Manisa’da görülmeyen her noktayi görmek, oralara ulasmak bundan sonra da öncelikli görevlerimiz arasinda olacaktir. Manisa’mizin her degeri, her yeri bizim için çok önemlidir” ifadelerini kullandi.

"Dere kenarlari ailelerin dinlenme alani olacak"

Baskan Zeyrek, açiklamalarinin son bölümünde ise su ifadelere yer verdi: “Dere islahi ile basladigimiz çalismalarimizi ilerleyen dönemlerde derelerin kenarlarini dinlenme alani haline getirerek, vatandaslarimizin nefes alacagi alanlar olusturmak da öncelikli görevlerimiz arasinda yer alacaktir. Umarim ki Manisali hemsehrilerim de bu tip çalismalarimizdan çok mutlu olacaktir. Bu alanlar, vatandaslarimizin aileleriyle, arkadaslariyla güzel vakitler geçirecegi alanlar olacaktir. Biz, Manisa’min dokunulmamis her yerine dokunmaya 5 yil boyunca devam edecegiz. Temizledigimiz dereler de yarinlarimiza emanetlerimiz olacaktir. Bunun mutlulugunu yasiyorum” dedi.

Kaynak: İHA