Baskan Yetiskin Açiklamasi 'Canlarimizi Efeler'de Yasatacagiz'

Efeler Belediye Baskani Anil Yetiskin’in yerel seçimler öncesinde açikladigi vaatleri arasinda yer alan ’Geçici Hayvan Bakimevi’ projesi için çalismalar tüm hiziyla sürüyor. Baskan Yetiskin’in bu çalismasi ilçe sakinleri tarafindan takdir topladi.

Baskan Yetiskin Açiklamasi 'Canlarimizi Efeler'de Yasatacagiz'


Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarim Orman ve Köy Isleri Komisyonu’nda kabul edilen ve yerel yönetimleri sokak hayvanlarini uyutmaya zorlayan yasayi elestiren Baskan Yetiskin, “Can dostlarimizi yasatmaya yönelik çözümler üretilmeliydi” dedi.

Baskan Yetiskin, ilçede yasayan sokak hayvanlarinin rehabilite edilmesi ve kisirlastirilmasini tamamen ücretsiz sekilde saglayacak olan projesi hakkinda bilgi verdi.

Baskan Anil Yetiskin, sokak hayvanlarinin yasam sartlarini iyilestirme ve koruma konusundaki kararliliklarini ifade ederek, “Can dostlarimizin sagligi ve refahi için çok önemli bir adimi atmanin gururunu yasiyoruz. Göreve geldigimiz andan itibaren, sokak hayvanlarinin daha iyi sarlarda yasamasi bizim öncelikli hedeflerimiz arasinda yer aldi. Bu projeyle sokak hayvanlarinin saglik sorunlarini profesyonel bir sekilde ele alacagiz. Çestepe Mahallesi’nde 12 dönümlük alanda planlanan merkezimizin insasi devam ediyor. 171 metrekarelik kisminda ameliyathaneler, muayenehaneler ve ilaç odalarinin yer alacagi merkezde alaninda uzman veteriner hekimler, sokak hayvanlarinin tedavilerini ve kisirlastirma islemlerini gerçeklestirecek. Bu proje sadece bir baslangiç. Efeler’de sokak hayvanlarinin yasam sartlarini iyilestirmek için çalismalarimizi sürdürecegiz. Tüm canlilarin yasam hakkina saygi duyuyoruz. Hep birlikte, daha güzel ve yasanabilir bir Efeler için çalismaya devam edecegiz çünkü Efeler Hepimizin” dedi.

Kaynak: İHA