Baskan Tutdere'den K-1 Konteyner Kentteki Su Sorunu Açiklamasi

Su sorununun yasandigi Adiyaman K-1 Konteyner Kent’e giderek denetim yapan Belediye Baskani Abdurrahman Tutdere, “Belediye emrinizde, devletin kurumlari emrinizde, bu zor günleri birlikte atlatacagiz” dedi.

Baskan Tutdere'den K-1 Konteyner Kentteki Su Sorunu Açiklamasi
Adiyaman K-1 Konteyner Kentte yasayan vatandaslar, içme suyu sikintisini ve yasanan su kesintilerini protesto ederek yetkililere çözüm bulunmasi için çagrida bulunmustu.

Adiyaman Belediye Baskani Abdurrahman Tutdere de, sabah saatlerinde Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlügü ekipleri ve AFAD yetkilileri ile birlikte konteyner kente giderek denetimde bulundu.

AFAD yetkilileri ve Belediye Su Isleri ekipleri ile birlikte kapsamli bir denetim gerçeklestiren Baskan Tutdere, depolardan ve çesmelerden akan sulari kontrol etti. Tutdere denetim sirasinda su kalitesi ve su kesintileriyle ilgili raporlari tek tek inceledi, vatandasin su ile ilgili sikayetlerini tek tek dinledi.

Vatandas su kesintisinin disinda asil problemlerinin sudaki koku ve tat oldugunu belirtti.

Baskan Tutdere de, suyun kokusunu kontrol ederek numunelerin tekrar incelenecegini ve sikayetler dikkate alinarak gerekli önlemleri alacaklarini söyledi.



Baskan Tutdere, “Rahat olun, sorun devam ederse beni telefonumdan arayabilirsiniz. Biz sizin yaninizdayiz. Belediye hepinizin emrinde, valilik hepinizin emrinde, devletin bütün kurumlari sizin emrinizde. Bu zor günleri beraber atlatacagiz, suda sorun varsa mutlaka düzeltiriz, bir çaresi vardir biz de o çareyi buluruz” dedi.

Koku ve tatla ilgili raporlari inceleyen Baskan Tutdere farkli noktalardan tekrar numune alinarak gerekli islemlerin yapilmasi talimatini verdi.

Tutdere, "Hemsehrilerimizin su ile ilgili yasadigi sikintilari en kisa sürede gidermek için buradayiz. AFAD yetkilileri ve belediyemizin su isleri ekipleri ile birlikte kapsamli bir denetim gerçeklestirdik. Farkli noktalardan su numuneleri alarak analiz için laboratuvarlara gönderdik. Açikta duran vanalarin kapatilmasi, depolarla ilgili bakim ve diger çalismalar ve suyun kalitesinin artirilmasi için gerekli tüm önlemleri alacagiz. Vatandaslarimizin su sorununun çözülmesi için tüm ekiplerimizle seferber olduk” diye konustu.

Kaynak: İHA