Babil Su Sporlari Merkezi, Mersinlilere Denizde Spor Yapma Imkani Sunuyor

İçel Büyüksehir Belediyesi tarafindan kente kazandirilan Babil Su Sporlari Merkezi, İçellilere Akdeniz bölgesinin en güzel denizinde spor yapma imkani sunuyor. Sporun denizle bulustugu merkezde, vatandaslar kano, kürek, yelken ve SUP sporlarini yapabiliyor.

Babil Su Sporlari Merkezi, Mersinlilere Denizde Spor Yapma Imkani Sunuyor
Mezitli ilçesinde 340 metrekarelik alana insa edilen ve nisan ayinda hizmete açilan Babil Su Sporlari Merkezi, biri kano-kürek için digeri ise yelkenliler için olmak üzere 2 ayri binadan olusuyor. Binada depo, kadin ve erkek soyunma odalari ile duslar yer aliyor. Kentin spor için en uygun noktalarindan birinde hizmet veren merkezde 7-14 yas optimist yelken, 14-18 yas laser yelken, 18 yas üzeri kano, 16 yas üzeri SUP dersleri veriliyor.

Baskan Seçer, sabah sporunu merkezde yapti

Babil Su Sporlari Merkezi’nin kente kazandirilmasina öncülük eden Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, düzenli olarak gerçeklestirdigi sabah sporunu bu kez merkezde kürekle yapti. Sabahin erken saatlerinde kürek çeken Seçer, tüm İçellileri su sporlari yapmak için merkeze davet etti. Merkezde spor faaliyetlerinin sabah erken saatlerde basladigini belirten Seçer, "Iki ayri üniteden olusan, içerisinde soyunma odalari, malzemelerin konuldugu depolar ve açik alanlarin oldugu çok güzel bir su sporlari merkezini belediyemiz faaliyete aldi. Burada kano, kürek, yelken ve SUP branslarinda kurslarimiz var. Burada 7’den 77’ye bütün vatandaslarimizi su sporlari yapmaya davet ediyorum. Kano, kürek, yelken, SUP branslarinda hocalarimizdan ders alabilirler. İçellileri sporun denizle bulustugu noktaya; Babil’e bekliyorum" dedi.

Kaynak: İHA